Mooiste dorp van Nederland

Niehove in tijden van Corona

Laptops en spellen…

door: Fred Hendriks

Onlangs belde mijn vriend Arie uit Utrecht. Of ik hem kon en wilde helpen.
Hij werkt bij het Jeugd-educatiefonds, een organisatie die helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten.
Dit fonds had van ABN/AMRO een schenking gekregen in de vorm van 2000 laptops, die beschikbaar waren gekomen na een vervangingsproject binnen de bank.
Het Jeugd-educatiefonds heeft geen eigen magazijn. Het is primair een administratieve organisatie die uit donaties facturen betaalt voor middelen die via scholen voor kansarme kinderen worden aangeschaft (computers, fietsen, leermiddelen, gymschoenen,etc etc). Maar ineens werden er dus 2000 laptops bezorgd, iedere laptop volumineus verpakt in antischokverpakking in een doos. Pallets vol dozen.
Een andere vriend van me heeft een eigen bedrijf met bijbehorend kantoor. Dat staat leeg vanwege de huidige thuiswerksituatie. Dat kantoor is volgestouwd met die laptopdozen.
Na bekendmaking van de donatie regende het aanvragen uit het land: vele scholen dreigden kinderen ‘kwijt’ te raken omdat ze thuis geen laptop hebben en dus niet aan digitaal onderwijs mee konden doen. Zo ontstond uiteindelijk een distributielijst.
Nu die laptops nog op de plaats van bestemming krijgen. Daar kwam mijn fietsclubje in actie. Als clubje mogen we niet gezamenlijk fietsen, maar wel (individueel) bezorgen. Zo werd de fietsclub WAO (WoensdagAvondOntspanning) nu tijdelijk mini-transportonderneming WAO (Werken Aan Onderwijs). Of ik dan in het midden van het land een lading wilde komen halen en afleveren in Lelystad, Groningen, Hoogezand, Appingedam en Delfzijl. Deal!.
Op elk adres enthousiaste en dankbare onderwijsmensen, druk in de weer met hun nieuwe taakinvulling. Zij zorgen voor verdere verdeling onder de kinderen.
Een week later belde Arie weer. Het jeugdeducatiefonds had een nieuwe schenking ontvangen. Spellenfabrikant JUMBO had veertien pallets met dozen op de stoep gezet met daarin 3000 educatieve spellen ‘Leren rekenen’ en “Leren schrijven’ . Het kantoor stond nu letterlijk tot het plafond vol met dozen…
Dus nog een keer dezelfde route. Met aanhanger dit keer.
Deze week belde de ABN/AMRO het Jeugdeducatiefonds. Er komen in mei nog 600 laptops aan…..

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob Hendriks
Rob Hendriks
2020-04-27 20:40

Bravo, Bravissimo! Wat een goeie en positieve actie van de WAO club. Een ongekende prestatie van deze fietsmannen die daarmee gezamenlijk een colletje van de eerste categorie hebben bedwongen!
Ga zo door beste fietsfanaten👏👏👍

Anneke Appelbrij-Doesburg
Anneke Appelbrij-Doesburg
2020-04-27 15:16

Fantastisch!!! Daar kunnen ze vast wel mee uit de voeten!!!

aniewijk
Ans N
2020-04-27 13:02

Goed werk verricht Fred. Ook je maten.
Fantastis.

Marrit de Groot
Marrit
2020-04-27 12:54

Prachtig werk. Daar gaat mijn onderwijs en mensen hart echt sneller van kloppen. Hulde!

Lex van Wijngaarden
2020-04-25 16:35

Mooi werk, Fred! En goed dat bedrijven zich zo genereus opstellen. Als jullie nog hulp nodig hebben….

Irma Stol
2020-04-25 13:41

Wat een fantastische samenwerking! Voorbeeld van ‘elkaar vinden’. Waar de O in WAO voor Ongeschikt staat hebben jullie met elkaar een positieve betekenis gegeven aan de O’s in de andere WAO’s . Top actie!
☐ ongeschikt
☒ ZEER geschikt

Arie Schilling
Arie Schilling
2020-04-25 10:29

En wat zijn we blij met je hulp en die van de WAO en alle anderen die vrijwillig hun steentje bijdragen!