Mooiste dorp van Nederland

Niehove in tijden van Corona

Waardige herdenking 75 jaar vrijheid

door: Redactie Naisflits

De herdenking van 75 jaar vrijheid kon dit jaar helaas niet zo uitbundig gevierd als tevoren was bedacht. Maar in alle eenvoud hadden we in Niehove toch een indrukwekkende herdenking van de bevrijding. Zo zeer zelfs dat een rasechte Nijhoofster uitriep: “ik heb mijn hele leven in Nijhoof gewoond, maar hier nog nooit zo’n bijzondere 4 en 5 mei beleefd”.

Op 4 mei hingen de vlaggen halfstok. Om 19.45 werd de klok geluid en tegen 20.00 uur werd de de taptoe geblazen (door Arnold Vos van Dijk) gevolgd door twee minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus. Aansluitend werden door verscheidene dorpsgenoten bloemen in de heg rond de kerk gestoken.

 

Op 5 mei werd de klok een kwartier geluid (met dank aan Boudewijn en Fred), waarna rond 12.15 uur – op gepaste afstand – drie liederen werden gezongen rond de kerk: We’ll meet again (van vera Lynn), Zing vecht huil bid lach werk en bewonder (van Ramses Shaffy) en ons eigen Nijhoofster lied. Dit alles ondersteund door muziek uit de box die op het balkonnetje van de Eisseshof stond (met dank aan Meindert). Daarna werd door een aantal kinderen het vuur naar de vlaggenmast bij de kerk gedragen, waar een aantal kaarsen werden ontstoken.

 

 

En tenslotte was er nog ijs van Rianne’s ijsboerderij (eerste bolletje aangeboden door Dorpsbelangen), terwijl alle 75 plussers een kaart ontvingen van Dorpsbelangen en de 90 plussers ook nog een bos bloemen. Een opsteker in deze bijzondere tijden!

 

(foto’s: Maria de Graaff, Bianca Pieltjes-Smeding, Janet Postema, Petra Postema, Teun Vos, Lex van Wijngaarden)

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anneke Appelbrij-Doesburg
Anneke Appelbrij-Doesburg
2020-05-12 22:36

Waar een klein dorp groot in is…
“Saamhorigheid”…..

ja-post
Janet
2020-05-11 22:05

Prachtig, wat een bijzondere FLOW. Bert Swart zou hebben gezegd: “Nijhoofsters zijn net eilanders, doen gewoon hun eigen ding”.