Mooiste dorp van Nederland

FILMARCHIEF

Een onheilszwangere western met een griezelig sterke performance van Benedict Cumberbatch als een veehouder die de cowboydagen van weleer romantiseert…..
De 25-jarige Freddie keert voor het eerst naar Zuid-Korea terug. Het is het land waar ze het levenslicht zag voordat ze werd geadopteerd en opgevoed in Frankrijk. In haar zoektocht naar haar biologische ouders loopt Freddie wat verloren in een land waarover ze amper iets weet. Haar reis neemt….
Het verhaal gaat over een alleenstaande moeder (Amina) wiens wereld drastisch verandert wanneer ze ontdekt dat haar vijftienjarige dochter, Maria, van school wordt gestuurd omdat ze zwanger is. Maria is vastbesloten en wil een abortus laten uitvoeren. Als moslima worstelt Amina met de voorschriften van haar geloof wanneer ze….
Dag in dag uit trippelen de zwerfhonden Zeytin, Nazar en puppy Kartal onverstoorbaar langs hun favoriete adressen in Istanboel. De camera volgt hen op snuithoogte….
Pas na de val van het communisme werd duidelijk dat de Communistische Partij in het Russische plaatsje Novotsjerkassk in 1962 met extreem geweld een arbeidersopstand onderdrukte…..
Als de negenjarige Babs van haar opa Tuitjes varkentje Knor cadeau krijgt, moet ze er alles aan doen om hem van haar ouders te mogen houden. Maar dan blijken niet haar ouders de grootste bedreiging voor Knor. Opa doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van….
Fantastische concertfilm over het Harlem Cultural Festival dat een maand voor Woodstock plaatsvond en van begin tot eind gefilmd was. ….
Derste helft van Frank Herberts sciencefictionklassieker Duin. In de visueel overdonderende ‘spice opera’ bleven de sterke kanten van de populaire roman overeind, maar ook de zwakkere elementen….
Het hechte gezin Ranas verlangt naar de geboorte van een jongen om de familielijn voort te zetten. Intussen zit het jongste lid Haider in een gearrangeerd huwelijk met Mumtaz. In het geheim voegt hij zich bij een erotisch danstheater waar hij voor de ambitieuze trangendervrouw Biba valt. Hun onmogelijke….
Een Viking-Hamlet is The Northman van Robert Eggers, met z’n vaders en zonen en wraak en regicide, maar het is ook een tijdloos ondergangsverhaal. Een waarschuwing, zo je wilt…..
Zoek