Mooiste dorp van Nederland

Niehove in tijden van Corona

Kanoën met Pinksteren

door: Redactie Naisflits

Soms vallen de puzzelstukjes zomaar in elkaar: een gesprek over het landschap beleven vanaf het water, een vader (van Marjoke) die een aantal kano’s beschikbaar heeft en een ActiviteitenCommissie die wel weer eens iets leuks wil ondernemen. Maar hoe organiseer je een groepsactiviteit in de 1,5 meter tijd? Wel: in deze tweepersoonskano’s zit je ruim uit elkaar, dus ook mensen die niet tot een huishouden behoren konden een kano delen.

De oproep in de Naisflits leverde zo’n 25 enthousiastelingen op die op 2e Pinksterdag bij het haventje van wal staken. Via het Diepje naar ’t Zielje, waar we aanmeerden voor een zelf meegebrachte lunch; in het hoge gras op gepast afstand, waar een enkeling zich zelfs aan een coronaatje bezondigde.

Daarna weer terug naar Niehove. Dat kanoën niet heel simpel is, bleek toch wel uit het feit dat enkele deelnemers een nat pak haalden (zie ook onder-staand kader). Gelukkig was het prima weer, dus geen grote nood. Al met al een zeer geslaagde activiteit; een beetje ter compensatie van het niet doorgaan van het dauwtrappen. Het zou zomaar kunnen zijn dat een nieuwe traditie is geboren….. 😉😊

Het kano avontuur van Floortje op 2e Pinkersterdag

Wat spannend! Floortje werd vanochtend wakker en mama vertelde dat ze gingen kanoën! Maar wat is dat eigenlijk een kano? Nou een lange boot waarin je moet roeien met een peddel. Bij aankomst in het haventje was er heel wat opkomst en ook alle kinderen die Floortje kent van school. Marjan had een mooi zwemvest voor haar en er zat ook nog een fluitje aan, uiteraard werd die gelijk uitgetest. Floortje en mama deelden de kano met Marcel en we gingen op pad naar ’t Zieltje. Onderweg kwamen we van alles tegen: riet, waterlelies, nestjes van meerkoeten en koeien. Floortje heeft tot aan de picknickplek mee gepeddeld met haar armen in het water.

 

We gingen aan land bij ’t Zieltje voor een zelf meegebrachte picknick. Toen Floortje haar broodje op had begon ze al te vragen wanneer we weer verder gingen kanoën, dat was veel leuker dan daar zo zitten. Eindelijk mocht ze dan terug naar de kano en Marcel en mama begonnen aan de terugweg. Dit keer met best wat tegenwind. We raakten een beetje achter van de groep en Janet en Thomas bleven bij elke bocht wachten om te kijken of we er weer aankwamen. Vlakbij de boerderij van de Fam. Pieltjes nam een windvlaag Floortje haar hoedje mee. We keken allemaal om naar het hoedje en Marcel stak zijn peddel uit naar het hoedje om deze nog te vangen. Helaas leunden we daardoor met zijn allen teveel naar rechts en kantelde de kano. Floortje kwam onderwater, maar door haar zwemvest kwam ze gelijk weer boven. Dat was een grote schrik. Mama zag Janet en Thomas in de verte liggen en riep om hulp. Ze waren erg snel bij ons. Mama heeft Floortje op de kant geholpen in het weiland. Daar hebben we even gewacht tot de ergste schrik gezakt was en Janet papa en andere hulp had gebeld. Floortje was haar hoedje kwijt en mama haar slippers. Tijdens het huilen zei Floortje dat ze nog wel een ijsje wilde, want dat hadden we beloofd te gaan eten als we terug waren in het haventje. Met een nat pak zijn we naar de weg gelopen en daar kwamen papa en Joep al snel aanrijden om Floortje en mama naar huis te brengen. Thuis gelijk onder een warme douche en daar stopten de tranen van Floortje. Wat was ze geschrokken en kanoën was wel heel erg stom. Maar na opgewarmd te zijn kwamen de praatjes weer. “Volgende keer gaan we wel weer varen, maar dan op een boot met een echte kapitein”, zei ze. Samen met papa had ze bedacht dat ze nu twee avonturen had beleefd, kanoën en zwemmen in de sloot. Dus dat betekende dat je dan ook twee ijsje mag halen bij Rianne! Weer warm, droog en aangekleed gingen we met z’n allen op de bakfiets naar het dorp om een ijsje te halen. Floortje had eerst een bakje met vanille ijs en daarna nog een hoorntje met aardbeien ijs. Allebei opgegeten bij het haventje en naar de bootjes en het water gekeken. Samen met Janet en de kinderen hebben we nog nagepraat over Floortje haar grote avontuur. En wat is die grote vis in ‘t Diepje nu blij: hij zwemt rond met een bloemenhoedje op zijn hoofd en slippers aan zijn vinnen…

                                                           Floortje Oudshoorn en moeder Eveline

Tekening van Floortje: de vis met het hoedje op z’n hoofd en de slippers aan z’n vinnen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irma Stol
Irma
2020-06-05 14:16

Oh oh wat een avontuur! Ik hoop dat de 2 ijsjes de schrik hebben weggenomen en dat Floortje een volgende keer wel weer meegaat (met een echte kapitein natuurlijk 😂).