Mooiste dorp van Nederland

Nieuwsbrief beweegbare brug Zuidhorn, 23 april 2015

23 april 2015

Beweegbare brug Zuidhorn

Voorbereidingen bouw nieuwe brug Zuidhorn

Vorige week is een gestuurde boring uitgevoerd aan de Rijksstraatweg ter hoogte van bouwbedrijf Kooij. 
Er is een buis onder het kanaal door geboord. Daar kunnen de verschillende kabels en leidingen doorheen worden getrokken om de huidige leidingen te vervangen. De gestuurde boring is uitgevoerd in opdracht van Enexis en KPN. De werkzaamheden waren gepland voor deze week. Door omstandigheden is de aannemer een week eerder van start gegaan.

Tegelijkertijd is een loonbedrijf bezig geweest met gierwerkzaamheden. Tussen het gieren door heeft het bedrijf het overtollige bentoniet, dat vrijkomt bij de boringen, in een container gestort aan de Rijksstraatweg. Deze werkzaamheden zijn tot onze spijt buiten de reguliere werktijden uitgevoerd. De boorploeg is hier inmiddels op geattendeerd en heeft toegezegd de werkzaamheden alleen nog tussen 7 uur ’s morgen en 7 uur ’s avonds uit te voeren.

Werk in de komende weken
Begin mei trekt KPN de kabels door de buis en worden de nieuwe leidingen aangesloten. En in de week van 18 mei worden de verbindingen met de bestaande leidingen gemaakt. Dit betekent dat in die periode ook wordt gewerkt en een deel van het trottoir en het fietspad worden opengebroken.
Ook Enexis moet op deze plek nog aan het werk, maar heeft dit werk nog niet gepland.
We houden u daarover op de hoogte via deze nieuwsbrief en/of www.lemmer-delfzijl.nl.

Vragen of klachten
Mochten er over deze werkzaamheden onverhoopt toch nog klachten zijn, dan kunt u contact opnemen met Coos Coeling van CP Infra B.V. op telefoonnummer 06 12153177

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search