Mooiste dorp van Nederland

Ontwikkelingen m.b.t. aardbevingen

Geen grenzen meer m.b.t. schademelding

 

Het mag niet meer voorkomen dat schades door gaswinning niet in behandeling worden genomen ‘omdat zij buiten de schadecontouren vallen’. NAM heeft hierover een toelichting opgesteld, die aansluit op wat zij daarover meldde op onze laatste dorpenronde-avonden. Het beginsel is duidelijk uitgesproken: ook buiten de contour moeten schade-experts de schade vast gaan stellen.
NAM en CVW gaan wat dit betreft een nieuwe fase in, en dit betekent onvermijdelijk eerst een overgangsperiode. Enkele punten vragen daarbij aandacht: hoe om te gaan met om deze afgewezen meldingen uit het verleden, aandacht voor specifieke gebieden (steekproeven), inzet experts. Dit najaar zal door NAM aan de Dialoogtafel gerapporteerd worden wat in de praktijk de consequenties zijn van de andere omgang met de schadecontouren.

Dit is een van de zaken besproken op de Dialoogtafelvergadering van 16 april. Voor alle onderwerpen, zie ook het verslag van de Dialoogtafelvergadering. Het verslag volgt binnenkort via deze link. U kunt per vergadering de stukken terugvinden, en u bovendien abonneren op nieuwsbrieven van de Dialoogtafel.

Onderzoek tevredenheid afhandeling aardbevingsschade

 

De Dialoogtafel Groningen start deze week haar onderzoek naar de tevredenheid over de afhandeling van aardbevingsschade. Meer dan vierduizend mensen krijgen een brief in de bus met de uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek. De resultaten worden over drie maanden verwacht. Lees het bericht op de website van de Dialoogtafel. Meer informatie is ook te vinden op de website van APE, dat is het bureau dat het onderzoek uitvoert.

We roepen iedereen op die een enquête ontvangt, deze in te vullen. Inzicht in úw ervaringen is van groot belang om het proces van schadeafhandeling te verbeteren!

 

Hendrik Westerstraat 24, 9791 CT Ten Boer
Postbus 23, 9790 AA Ten Boer
050-3062900
www.groningerdorpen.nl

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek