Mooiste dorp van Nederland

Nieuwsbrief Aduard en omgeving, 29 februari 2016

lemmerdelfzijl
29 februari 2016

Nieuwsbrief

De afgelopen maanden zijn we gestart met de voorbereidingen voor het vervangen van de brug bij Aduard en de aanleg van de Rondweg Aduard-Nieuwklap en het knooppunt Nieuwklap.
We blijven u met deze nieuwsbrief steeds informeren over de werkzaamheden, wat we gaan doen, wat we hebben gedaan, waar u tegen aan kunt lopen in uw woon- en/of werkomgeving.
Naarmate het werk buiten toeneemt, zal de frequentie van deze nieuwsbrief ook toenemen.
En mocht u tussentijds vragen hebben over de uitvoering van de projecten, neemt u dan gerust contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u hier: http://lemmer-delfzijl.us9.list-manage2.com/track/click?u=5a941f42d31c8a40d02565c60&id=2f7344875a&e=2af3ff680d
Werkzaamheden in en om Aduard:

Poelkikker
poelkikkerAls provincie stellen we alles in het werk om hinder voor de inwoners zoveel als mogelijk tegen te gaan en vooral om te voorkomen dat de inwoners voor verrassingen komen te staan. In ons werkgebied voor de rondweg is daar een extra groep bewoners waar we veel aandacht aanbesteden: de poelkikker. De poelkikker is internationaal beschermd en met de aanleg van de rondweg wordt het leefgebied van deze kleine groene kikker aangetast. Daarom is in de afgelopen periode een nieuw leefgebied voor deze kikker ingericht en is het werkgebied vrijgemaakt van poelkikkers door deze weg te vangen.
In het voorjaar trekt de poelkikker er op uit om zich voort te planten. Om te voorkomen dat deze kikkers nu opnieuw het werkgebied in trekken, worden, voordat ze op pad gaan, de doorgangen naar het werkgebied goed afgesloten en wordt dit gebied minder aantrekkelijk voor hen gemaakt.

In de tweede helft van maart worden daarvoor enkele sloten gedempt en wordt het gras gemaaid. Kikkers die wel in het werkgebied terecht komen, worden gevangen en verplaatst. Vanaf mei ook maandelijks langs de schermen het gras gemaaid met een bosmaaier en worden de schermen en het gebied geïnspecteerd door een ecoloog.

Bomen kappen
Woensdag 2 maart wordt een aantal bomen gekapt bij Nieuwklap en Aduard. Dit gebeurt nu omdat we de bomen voor de start van het broedseizoen (15 maart) moeten kappen en we binnenkort starten met de werkzaamheden voor de aanleg van het knooppunt Nieuwklap.

Informatiecentrum plaatsen
Het is de bedoeling om in april het Informatiecentrum te plaatsen op de geplande locatie bij Nieuwklap. Dit informatiecentrum wordt op dit moment gebruikt als Informatiecentrum voor de Oostelijke Ringweg en wordt verplaatst. Dit verplaatsen, opbouwen, afbouw en aansluiten van leidingen, internet en telefoon, duurt enkele weken. Zodra het Informatiecentrum klaar is, naar verwachting tweede helft april, organiseren wij daar een inloopavond om u weer bij te praten over het verloop van de projecten.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoeken