Mooiste dorp van Nederland

Kruispunt Balmahuisterweg / N355, een upgrade van 0.0 naar 3.0

Dit weekeinde is alsnog begonnen met het verbouwen van het kruispunt N355 / Balmahuisterweg. Omdat alles al klaar stond  en de meeste werkzaamheden zonder eventuele aanpassingen kunnen worden gedaan heeft men het uitstel opgeheven. In het kaartje is te zien wat de plannen zijn. E.e.a. is op gang gekomen omdat men afslagstroken wil verwijderen om de snelheid te remmen en fietsers veiliger over te laten steken.

kruispunt-n355-balmahuisterweg

Afgelopen woensdag heb ik met 3 verkeersmensen op het provinciehuis de situatie doorgesproken. Men beaamde dat het allemaal wat smal is en het inderdaad kan gebeuren dat het inslaan van de Balmahuisterweg lastig kan worden als er op hetzelfde moment een auto uit komt En onmogelijk is als er een vrachtauto of landbouwverkeer staat te wachten. De extra grasklinkers die er bedacht waren kunnen dat niet voorkomen. Het gevolg kan zijn dat je niet helemaal van de hoofdrijbaan af kan met kop-staartaanrijdingen als risico. Er is afgesproken dat men het uiteinde van de Balmahuisterweg nog tegen het licht gaat houden. Met een simulatieprogramma gaan ze kijken hoe breed het moet zijn om er ook nog in te kunnen als er een vrachtauto staat. Een van de plannen is om ook in de Balmahuisterweg een stuk middenstreep als rijbaanscheiding aan te brengen zodat auto’s die het kruispunt naderen rechts blijven.

 

Het kruispunt zelf maakt een fikse metamorfose door. Reed je tot afgelopen vrijdag een in het donker bijna onzichtbaar zijweggetje in, het nieuwe kruispunt wordt een experimentele versie. Het teer in het wegdek wordt vermengd met iets wits zodat het oplicht en met led verlichting worden bermen en het middenstuk zichtbaar. En dat geheel reageert dan ook nog op verkeer. Zo ongeveer, want de details daarover staan niet op het kaartje.

 

Namens Dorpsbelangen,

Ruud

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek