Mooiste dorp van Nederland

Brie’s column: Hoop.

brie

 

 

 

 

“Aha”   “Belasting is eigenlijk een soort verplichte crowdfunding”.  (Loesje)

 

Bestaat hoop eigenlijk wel?

“Ik weet alleen dat ik niets weet” zei Socrates 469-399 v.Chr. Hij had het ook over zelf nadenken. Kritische vragen en echte inzichten kunnen niet door anderen worden opgelegd. Deze opmerking was staatsondermijnend en hij verwierf daarmee een bijnaam… ‘De HORZEL’.

De doos van Pandora. Zeus stuurt de vrouw Pandora met een doos naar de mens en drukte haar op het hart nóóit in de doos te kijken. Hoewel hij weet dat zij haar nieuwsgierigheid nooit zal weten te bedwingen. Alle goden hadden onheilspellende gebeurtenissen in de doos verborgen. Maar dat vertelde hij er niet bij. Misschien hoopte zij dat een snelle blik geen kwaad kon. Toen de doos geopend was vlogen alle denkbare rampen eruit. Als zij niet direct de doos weer had dichtgedaan was de hoop ook ontsnapt. De hoop bleef dus in de doos van Pandora zitten. En wij maar hopen.

Hopen op wat? De grondlegger van de logica Aristoteles 384-322 v. Chr. kwam met een uitspraak dat de mens als doel heeft om uit te groeien tot een volwassen wezen dat naar geluk streeft. Is het logisch dat ons piramidesysteem dat nooit zal toestaan? Sadisme is namelijk ook uit die doos ontsnapt. Het is de perverse lust tot het kwellen van levende wezens. De door Jezuïeten opgeleide Markies de Sade  (1740-1814) vertegenwoordigt nu nog een monsterlijk en anti-maatschappelijk systeem dat tegen de natuur indruist. In deze tijd sluit ons gezag zo’n man niet op. Napoleon deed dat wel. Toch wist hij in de gevangenis een 13 jarige dochter van een werknemer langdurig te verkrachten.

Is de hoop vervlogen? De burger staat centraal om voor 100% genegeerd te worden. Kunnen wij dan  in fantasie hoop koesteren uit het feit dat referenda en verkiezingen anders lopen dan de Policor, de intellectuele autisten, die alle andersdenkenden omlaag halen, onze integriteit aantasten en deskundigheid in twijfel trekken? Policorisme is het afdwingen van politieke correctheid. Hun heilige gelijkheid tegenover andersdenkenden zat ook in de doos van Pandora. Dat transitie naar duurzame economie vastloopt op zeldzame aardmetalen en de daarvoor benodigde oorlogen komt nooit op het netvlies van Policors. Deze lieden zijn Psychopaten die Narcisten voor hun karretje spannen. Zie http://narcismeinrelaties.nl/kennisbank-narcisme-in-relaties/narcisme

Er botsen bewust twee stromingen in de wereld, bedacht door onze gelijkhebbende weldoeners die allemaal in dienst staan van het militair-industrieel-complex. Ik zal het op korte wijze samen vatten:

‘De vrouw gevangen zetten door haar in haar blootje te plaatsen tegenover haar letterlijk inpakken in doeken’.

De Satanisch geregelde ontmenselijking zit hier tussen en dat is de Cyborgomkering van mannelijk/vrouwelijk. Cyborg is de fysieke samensmelting van mens/machine. Déhumanisme is ontmenselijking en Transhumanisme is hierbij digitalisering en robotisering. Het eindresultaat wist de ‘HORZEL’ al. Dat is: volledige gecontroleerde zombies, zonder emoties, creativiteit, vrije wil en denken. Een fout systeem is hierbij duurzaam geoptimaliseerd. Zie YouTube hieronder 3 minuten!!!

Laat hoop maar in de doos zitten. Hoop is nooit praktisch en leert ons niets. Jean Paul Satre zei: “wij moeten zonder hoop leren leven”. Processen in de natuur geschieden ook zonder hoop. Een levende appelboom is in staat om alle ongeordende stoffen, gassen en licht uit de omgeving te verzamelen in de prachtige geordende vrucht van een appel, in de loop van het groeiproces.

Een groeiproces volgen op het menselijke vlak zal dan als volgt klinken: De aandeelhouder is hoofdelijk aansprakelijk vanaf het begin tot en met de slotfase van een product. De door hem gefinancierde exploitant is verplicht het product vanaf begin tot eind te volgen en er op toe te zien dat het afgedankte product weer uiteenvalt tot de ongeordende natuur. Het is niet de bedoeling dat alle werknemers op de wereld even arm worden. Schade door het uitspelen van werkkrachten, bedrijfsverplaatsingen, milieuschade, verdwijnen van middenstand en toeleveringsbedrijven horen vergoed te worden door de aandeelhouders. De producten van de reeds vertrokken bedrijven dienen belast te worden omdat de slotfase van het product niet geregeld is. De werkeloosheidsonkosten dienen ook op de vertrekkende bedrijven verhaald te worden. “Alles moet zo simpel mogelijk gemaakt worden, maar niet simpeler”. (Einstein)

Wij zullen hele andere krachten kunnen ontdekken als wij ons bewustzijnsvermogen her activeren. John Worrell Keely zette een stemvork centraal tussen andere stemvorken. Hij sloeg de centrale stemvork aan en merkte dat het geluid sterker werd. Kan op geluidsresonantie een motor lopen? Victor Schauberger zag ook bijzondere krachten. Hij zag levenskracht in de ongerepte, levende natuur. Een zalm die na een inleidende, steeds snellere ronde danst in het snel stromende beekwater aan de voet van een waterval. Plotseling schiet de zalm een aantal meters omhoog en zwemt verder tegen de stroom van een waterval in omhoog. Het dier blijkt ook in staat te zijn roerloos een plek in het water vast te houden. Het water vormt hier de materiële krachtbron van deze energiestroom.

De onuitputtelijke levenskracht van de natuur wordt bedreigd door de centrale monopolist die zich water, desnoods met behulp van het militair-industrieel-complex toe-eigent. Deze ‘duurzaamheid’  vernietigd zichzelf door het watertekort. De illusie van de marktwerking.

‘Orde uit chaos’. Ilya Prigogine beschrijft hierin een theorie dat de biologische en sociologische systemen tijdens hun evolutie niet tot chaos leidt maar tot een steeds meer toenemende organisatie.

‘Orde uit chaos’. De bazen van het militair-industrieel complex hopen de wereld dusdanig uit evenwicht te kunnen brengen dat een complete chaos voor mens, plant en dier is bereikt. Daaruit verwachten zij een steeds toenemende organisatie die uiteindelijk een nieuwe wereldorde zal zijn.

Jean-Jacques Rousseau 1712-1778. Hij beschrijft een oorspronkelijke staat waarbij de mens vrij was om zijn individuele noden en behoeften te bevredigen. Het hart en de onbedorven mens staan hierbij centraal in de eveneens onbedorven natuur. De mens is in zichzelf vrij en onafhankelijk. Hieruit volgde de burgermaatschappij. [ Nu komt de uitdaging!!!] De morele ongelijkheid komt van nature voor en veroorzaakte verschillen in macht en rijkdom. Hieruit volgt een verlangen naar terugkeer van de oorspronkelijke staat.

Wij bevinden ons in dit stadium. Stoppen wij de ellende in de wereld met de psychopaten en narcisten weer bij de hoop in de doos van Pandora? Het heeft met doen te maken niet met hoop.

Met vriendelijke groet, Kees van Ee.

Ik zeg wel eens gekscherend tegen mensen dat mijn sterrenbeeld KWAL is.  De mens komt uit het water. Maar op het land aangekomen is het nodig dat je hier en daar tegengif gebruikt om de narcist te raken. Ik blijf daarbij respect houden voor de koning der stekels. Socrates de ‘HORZEL’

Boekentip: Het Fantoom zelf (Nederlands)  van David Icke  9789460151460 Het gaat over manipulatie, controle en de weg naar de vrijheid. Uitgever: Akaska. Het boek komt binnenkort uit.

Kijktip:  https://youtu.be/c8hwvyoNOpA  ontmenselijking

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek