Mooiste dorp van Nederland

Reconstructie Balmahuisterweg/N355

Nogal onverwacht stonden er ineens borden dat de kruising Balmahuisterweg / N355 twee weekenden wordt afgesloten. Op de weg stonden allemaal strepen. Dat is meer dan er in de kranten of op websites te vinden was. Ik heb donderdag de telefoon gepakt om vooral verbaasde gemeente- en provincieambtenaren aan de lijn te krijgen die ook niet op de hoogte waren van de uitvoering en de stremming. Na een dagje telefoontjes en uitzoekerij blijkt het volgende:

–          Het is landelijk beleid om uitvoerstroken te verwijderen en overstekende fietsers een middenberm te bieden zodat ze in 2 etappes over kunnen steken. Zo is ook hier de bedoeling. Ik heb daar bezwaar tegen gemaakt omdat het vaak voor komt dat iemand die vanuit Noordhorn af wil slaan de Balmahuisterweg niet in kan draaien omdat er een auto op de weg staat die de weg uit komt en de N355 op wil. Nu kun je even wachten op de uitvoegstrook. Die overigens niet als zodanig is bedoeld gezien de doorgetrokken streep, maar iedereen gebruikt die zo en dat werkt prima. Als de strook na reconstructie weg is sta je straks op de hoofdrijbaan stil.  Fingers crossed of die achteropkomer met 80 of meer per uur  wel ziet dat je stil staat op de rijbaan……

–          Het project is dezelfde dag tot nader order stil gelegd. Niet omdat mijn argumenten nou zo sterk waren, maar vooral omdat de uitvoerder voor zijn beurt aan het werk is gegaan en niemand daarover had geïnformeerd. Overigens heeft hij het zaagwerk in het wegdek donderdag al laten doen……

–          Komende week heb ik contact met de projectleider om te bespreken hoe het verder gaat.

Namens Dorpsbelangen,

Ruud Hendriks / db@niehove.eu / 06 51298047

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.hendriks
Ruud Hendriks
2016-12-18 10:38

Uiteindelijk heeft men geconcludeerd dat er voldoende ruimte is voor afslaande auto’s omdat de zijkanten met grasklinkers worden versterkt. Er is wel een stukje middenstreep toegevoegd zodat auto’s die de Balmahuisterweg uit komen rechts opstellen en afslaande auto’s niet in de weg staan..
Een uitvoegstrook is geen optie. Men kiest er juist landelijk voor om die weg te halen en via middenbermen etc afslagen visueel zichtbaar te maken en daarmee verkeerssnelheid te remmen.

Lex van Wijngaarden
Lex van Wijngaarden
2016-11-23 09:14

Goed initiatief, Ruud. Ik vroeg mij ook al af, wat er aan de hand is met deze kruising….

awvanderleij
Ane van der Leij
2016-11-15 19:31

Dank voor de informatie. Ik had ook al tevergeefs op internet zitten zoeken.
Het (onofficiële) uitvoegvak moet blijven, lijkt me. Beter nog: maak wel het officieel. Veiliger en veel beter voor de doorstroming. Wat mij altijd verbaasd heeft is waarom er voor verkeer vanuit de richting Leeuwarden wél een uitvoegvak is en voor verkeer komend vanaf de andere kant niet.

Ans Niewijk
Ans Niewijk
2016-11-14 12:12

Fietsers uit Niehove kunnen aan deze zijde blijven fietsen en bij Noordhorn oversteken. Zo ook omgekeerd.
Auto’s moeten bij de nieuwe situatie een bocht van 90 graden maken richting Zuidhorn.

Zo laten dus!!!!!

fred.hendriks
Fred Hendriks
2016-11-13 15:23

Kosten/baten afweging lijkt me hier zeer op zijn plaats.
Volgens mij hebben auto’s (en de veiligheid) hier meer te verliezen dan fietsers te winnen hebben.
Niet doen dus!

Zoek