Mooiste dorp van Nederland

Instemming met parkeerplan

Tijdens de ledenvergadering van Dorpsbelangen (11 maart jl.) is uitgebreid gesproken over het voorstel voor een parkeervoorziening aan de rand van het dorp ter hoogte van het pompstation waar de Rikkerdaweg overgaat in de Niehoofsterweg. Na stemming bleek een grote meerderheid voor dit voorstel dat voorziet in circa 18 parkeerplaatsen. Na uitgebreid overleg met de gemeente is een plan uitgewerkt voor parkeerplaatsen aan weerszijden van het pompstation die te bereiken zijn via een op- en afrit (zie onderstaande schets). Om het landschap zo min mogelijk aan te tasten worden grastegels toegepast. Insteekhavens vanaf de weg worden niet wenselijk geacht, ook omdat hiervoor de sloot gedempt en een aantal bomen gerooid zouden moeten worden. Op de parkeerplaats komen waarschijnlijk ook een of twee oplaadplaatsen voor elektrische auto’s.

Er zijn nog wel een aantal vraagpunten, o.a. wat voor hek komt er tussen de parkeerplaats en het weiland, komt er verlichting en hoe wordt de bewegwijzering geregeld? Deze zaken dienen nader uitgewerkt te worden. Vanuit de vergadering wordt ervoor gepleit om de verdere inpassing van de parkeerplaats in goed overleg met de directe buren te doen plaatsvinden.

Dorpsbelangen zal de uitkomst van deze dorpsraadpleging doorspelen aan de gemeente. Daarbij benadrukt de voorzitter dat het vooralsnog om een plan gaat dat op ambtelijk niveau door de gemeente is uitgewerkt. Of de parkeerplaats er werkelijk komt, hangt van een politiek besluit af. Na deĀ  gemeenteraadsverkiezingen kunnen er wellicht andere prioriteiten gesteld worden. Het is niet zeker of er op korte termijn voldoende budget is en er komt sowieso een formele inspraakronde. Maar het is belangrijk dat we nu een concreet voorstel met draagvlak richting de gemeente hebben.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoeken