Mooiste dorp van Nederland

Tocht om de Noord

Waarschijnlijk hebben jullie wel gehoord dat het wandelfestival Tocht om de Noord dit jaar op 25 september de wandelroute ook door Niehove laat gaan. Elk jaar wordt er een thema gekoppeld aan dit festival en wordt aan de dorpen die worden bezocht de mogelijkheid gegeven om zich te “presenteren” aan de wandelaars.  Daarbij hebben ze ieder jaar een thema bedacht. Dit jaar is het thema “Dwalen door verhalen”,  in dit geval dus verhalen van Westerkwartier en voor Niehove specifiek “van Niehove”.

Inmiddels hebben we met een groepje enthousiaste Niehoofsters, deels vertegenwoordigers vanuit de verenigingen van Niehove, nagedacht welk verhaal we van Niehove kunnen laten zien.  En we kwamen uit op het uitbeelden van de vele ambachten/ondernemingen die Niehove toch rijk is geweest in het verleden.  Niehove is op zich al prachtig en niet voor niets in 2019 uitgeroepen tot mooiste dorp, maar het is ook leuk om te laten zien wat er allemaal in het verleden in Niehove gebeurde.

Om dit te realiseren hebben we natuurlijk jullie hulp en inbreng nodig. Daarom een vraag aan jou/jullie: weet je welke bestemming jouw/jullie woning in het verleden had.  Hoe zou je dat kunnen uitbeelden, heb je hiervan nog foto’s of attributen die dat kunnen uitbeelden bij jouw/jullie woning.

We horen graag jullie reacties en zo mogelijk vóór 18 april a.s.  Dat mag per mail, pjpostema67@gmail.com, op papier, maar natuurlijk mag je jouw bijdrage ook aan 1 van organisatiegroep vertellen. Wij verzamelen dan alle informatie om een plan van aanpak te maken.  En natuurlijk houden we jullie op de hoogte.

Vrijwilligers kunnen zich melden via een berichtje aan Ella van der Wiel via acniehove@hotmail.com

Word je ook al enthousiast ?   Wij zijn het in ieder geval wel en we hopen er met alle bewoners een mooi feestweekend  van te maken in Niehove op 24 en 25 september !

Petra Postema, Irene Dingjan, Lammert Top, Gerry Pieltjes, Ruud Hendriks, Lisalotte Veen, Rianne van der Helm, Wouter Brouwer, Ella van der Wiel en Joke Steg

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoeken