Mooiste dorp van Nederland

Afsluiting brug Zuidhorn

lemmerdelfzijl
week 10 / 11, 2016

Voortgang werkzaamheden:

Nabij de brug wordt langzamerhand steeds duidelijker zichtbaar dat er wat staat te gebeuren, dat we beginnen met de bouw van de nieuwe beweegbare brug. Zoals we eerder al hebben gemeld zijn we de inrichting van de bouwterreinen aan het voorbereiden en in week 12 (de week van 21 maart) worden de keten geplaatst.

Tijdens de bouw van de nieuwe brug, wordt de oude brug afgesloten voor alle autoverkeer. De brug is dan nog wel te gebruiken voor fietsers en voetgangers. Om de brug zo aan te passen dat voetgangers en fietsers tijdens de bouw, veilig gebruik kunnen blijven maken van de oude brug wordt deze aangepast. Hiervoor is een avond en nacht afsluiting nodig voor alle verkeer, inclusief fietsers en voetgangers.
Deze afsluiting duurt van zaterdag 2 april 20:00 uur ‘s avonds, tot zondag 3 april 9:00 uur ‘s morgens.

Tijdens deze afsluiting worden taxibusjes ingezet om de voetgangers en fietsers (met fietsen) naar de andere kant van het kanaal te brengen. Hoe dit precies wordt georganiseerd laten we u zo snel mogelijk weten. Na de afsluiting kunnen fietsers en voetgangers de aangepaste brug weer gebruiken.

Opening informatiecentrum Zuidhorn en inloopspreekuur

De afgelopen weken is het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg in Zuidhorn ingericht en vanaf 21 maart is hier op maandagochtenden, tussen 10 en 12 uur, inloopspreekuur. Er is dan op dat tijdstip iemand aanwezig, die uw vraag kan beantwoorden of noteren en zorgen dat u antwoord krijgt van één van de collega’s.

En bent u benieuwd hoe wij er bij zitten? Tijdens ons eerste inloopspreekuur op 21 maart staat vanaf 10 uur de koffie met iets lekker klaar! U bent van harte welkom!

Omleidingsroutes

Zoals bekend is de beweegbare brug vanaf begin april afgesloten voor autoverkeer.
De omleidingsroutes voor autoverkeer zijn met borden aangegeven,
In de nacht van zaterdag 2 april op zondag 3 april is de brug ook afgesloten voor voetgangers en fietsers, omdat de brug dan wordt aangepast om hen na deze afsluiting veilig te laten passeren tijdens de bouw van de nieuwe brug.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek