Mooiste dorp van Nederland

Datum: 03/08/2018
Tijd: vanaf 20.00 uur
Locatie: Eisseshof bovenzaal
door: Inez & Rob
Evenement
Toegang: 5 euro
reserveren: n.v.t.

Tango feest

Al vele jaren wordt er in het midden van de zomer een tangocursusweek georganiseerd in de bovenzaal van de Eisseshof door Inez en Rob. Ook deze week weer. Ter afsluiting is er op vrijdagavond 3 augustus een tango feest m.m.v. DJ Joop dat ook voor niet cursisten open staat. Dus iedereen die van tango dansen houdt is hartelijk welkom. Kan je tango dansen, dans dan mee en anders ben je toeschouwer.

 

Argentijnse Tango in Niehove
Een zonnige dag, rustig rondrijdend in noordwest Groningen (Wat is het hier mooi!) belanden we plotseling in een volmaakt klein wierdedorp, pleintje, begraafplaats, huizen, café, alles gegroepeerd rond een schitterend kerkje, loom, vredig, vriendelijke mensen een dorp waar je meteen zou willen wonen. Hier ligt het geluk, dat kan niet anders.
Boven het dorpscafe een prachtig zaaltje, waar je bijna verwacht Ede Staal zijn weemoedige liedjes te horen zingen. Helaas, dat kan niet meer, maar op deze warme namiddag golven uit het raam van het cafe de triestmooie klanken van de Argentijnse tango. Mannen en vrouwen dansen, totaal in elkaar verzonken, flitsende benen, draaiende heupen, een heftige beweging en dan weer bijna niets, volledige overgave, de muziek neemt hen mee.
Het Argentijnse levenslied van liefde, heimwee, diep verdrieten en onvervuld verlangen en ..ach, ..Ede Staal, eigenlijk zong hij ook een soort tango’s, Gronings of Spaans: het maakt niet uit, mensen leven, verlangen, beminnen, verliezen.
Ontroering, daar gaat het over, dat is de bron van alle muziek en dans, zo ook de tango.
Niehove en Argentijnse tango: Het is een schitterende combinatie.

Zie ook de website van Inez & Rob

Zoek