Mooiste dorp van Nederland

Datum: 16/09/2018
Tijd: 15.00 uur
Locatie: Kerk Niehove
door: Stichting Mien Westerkwartier
Evenement
Toegang: € 5,00
reserveren: n.v.t.

Kom Op Verhoal ien de kerk!

Op zondag 16 september wordt de laatste voorstelling uit de reeks ‘Rondje deur Mien Westerkwartier’ opgevoerd in de kerk van Niehove. De voorstelling, met vertellers Eelke Solle, Rensina Dijkhuizen en Geert Zijlstra, start om 15:00 uur en wordt muzikaal omlijst door het Nijhoofster orkest Vrij Drinken. Ze vertellen verhalen over de ‘Smidsknechten van Niehove’, ‘Vraauw Snoakenburg’, ‘Het wotter van de kievit’ en nog veel meer. Verhalen die vertellen over het rijke (en arme) verleden van onze streek.
De voorstelling start om 15:00 en de entree bedraagt 5 Euro. In de pauze en na afloop is er in het cafe Eisseshof tijd voor de verkoop van een hapje en een drankje.

De middag wordt georganiseerd door de beheerscommissie van de kerk Niehove en Stichting Mien Westerkwartier.
Jongstleden donderdag ontving bestuurslid Geert Zijlstra van Mien Westerkwartier de oorkonde ‘Steunpilaar 2018’ van de Stichting Open Monumentendag Zuidhorn. Jan Oomkes, de voorzitter van deze stichting ,roemde de voortdurende aanwezigheid van Mien Westerkwartier als het gaat om de promotie van de streektaal en de wijze waarop Mien Westerkwartier de verbinding zoekt met andere partijen.
De reeks voorstellingen van het ‘Rondje’ is daar een mooi voorbeeld van, omdat er werd samengewerkt met 9 monumentale locaties en de diverse lokale beheerclubs. Mede door de financiële steun van het SNS-Fonds werd het deze zomer een succes, dat in 2019 een vervolg krijgt.
Dorpen die dan ook in aanmerking willen komen kunnen contact opnemen via info@mienwesterkwartier.nl.

Kom op Verhoal is een initiatief van Stichting Mien Westerkwartie

Zoeken