Mooiste dorp van Nederland

Datum: 06/08/2018
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Eisseshof
door: Buurkracht
Bijeenkomst
Toegang: n.v.t.
reserveren: n.v.t.

Buurkracht organiseert bijeenkomst over warmtepompen op 6 augustus as.

Beste buur,

Een warm huis zónder aardgas: dat kan duurzaam met een warmtepomp. Met deze elektrische verwarming gaat je gasrekening flink omlaag en word je klimaatimpact een flink stuk kleiner. En als je nu een warmtepomp koopt, kun je bovendien subsidie krijgen.

Er zijn 3 soorten warmtepompen
• Volledig elektrische warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en je warme water.
• Hybride warmtepomp: werkt samen met je cv-ketel. Hij zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis, de cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is en zorgt voor je warme water in de badkamer en keuken.
• Ventilatiewarmtepomp: is een kleine warmtepomp die warmte uit de ventilatielucht haalt.

Warmtepomp in combinatie met woningisolatie
Heeft jouw huis overal iets van isolatie (in je dak, vloer en gevel én dubbel glas)? Dan kun je nu al een hybride warmtepomp nemen. Die werkt samen met je cv-ketel, maar je gasverbruik daalt flink. Ontbreekt er ergens in huis nog isolatie, bijvoorbeeld onder de vloer of in de spouwmuur? Pak dat dan eerst aan. Tien huishoudens in Niehove hebben in het najaar en winter van 2017 gezamenlijk isolatie laten aanbrengen. Het buurtteam van Niehove heeft leverancier Vika uit Bellingwolde benaderd met de vraag de actie te verlengen. Mis hem dus niet deze actie!

Kom naar de buurtbijeenkomst op 6 augustus
Op maandag 6 augustus organiseert het buurtteam een bijeenkomst om 19.30 uur in de Eisseshof. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we je alles over de ins-en-outs over het nut van woningisolatie. Ook de warmtepomp komt aan de orde. Er is een energieadviseur aanwezig die ons alles verteld en natuurlijk beantwoordt hij al je vragen!

Meedoen met de warmtepomp of de isolatieactie?
Kijk op de buurtpagina buurkracht.nl/niehove voor meer informatie of mail naar niehoveduurzaam@gmail.com.

Energieke groet,
Lammert Top, Harry Schaaphok en Witse Venekamp

Zoek