Mooiste dorp van Nederland

Datum: 18/10/2014
Tijd: 14:30
Locatie: Bovenweg 23b te Grootegast
door: Voedselbank Grootegast & Marum
Toegang: gratis

Open dag voedselbank Grootegast en Marum en Zuidhorn

 

 

De voedselbank een jaar verder…………

 

Op 18 oktober aanstaande is het precies een jaar geleden dat de Voedselbank Grootegast en Marum officieel geopend werd. Bij die eerste verjaardag willen we stilstaan en u allemaal uitnodigen om op zaterdagmiddag tussen 14.30 en 17.00 uur aan de Bovenweg 23b te Grootegast binnen te lopen.

 

Er zijn helaas, ook hier in het Westerkwartier, nogal wat mensen die zeer moeilijk kunnen rondkomen. We leven in een crisistijd en die heeft voor velen nogal wat nare gevolgen. Hoeveel mensen raken bij voorbeeld hun baan niet kwijt? Onder het bestaansminimum belanden kan iedereen tegenwoordig, hoe triest dat ook is.     

 

De  voedselbank biedt tijdelijke noodhulp. Vrijwilligers verzamelen daarvoor voedsel in van bedrijven en particulieren. Want dat is de andere doelstelling van de voedselbank: het tegengaan van voedselverspilling. U zou versteld staan als u wist hoeveel voedsel er dagelijks wordt weggegooid! 

 

In het afgelopen jaar heeft de voedselbank zich ontwikkeld tot een professioneel bedrijf.  Dat is gelukt, dankzij de inzet van een hoop enthousiaste vrijwilligers. Op het ogenblik zijn dat er ongeveer 120, van wie een kerngroep van zo'n 40 mensen dagelijks actief is! Met veel politieke steun, met alle donaties van bedrijven,  particulieren, verenigingen, kerken en andere organisaties worden nu veel mensen met een voedselpakket wekelijks ondersteund.     

 

Inmiddels heeft de gemeente Zuidhorn zich ook aangesloten. We zijn daardoor nu wel toe aan een naamsverandering. Want ” Voedselbank Grootegast en Marum en Zuidhorn” is een enorme mond vol….. Die naamsverandering zal op de open dag bekend gemaakt worden.

 

Als u komt, kunt u het volgende verwachten:

– Anja Bandringa van het bedrijf “Love2cook” zal met weinig en goedkope  ingrediënten laten zien hoeveel heerlijks je daarmee kunt koken

– er zal een grote sjoelbak staan voor de kinderen

– u kunt een mooie en informatieve film bekijken over de voedselbank

– u kunt rondgeleid worden en vragen stellen aan vrijwilligers

 

Tot slot nog drie opmerkingen:

  • U bent zonder meer welkom. Wilt u toch iets meenemen, dan graag houdbaar voedsel……..
  • Een gift overmaken mag natuurlijk ook altijd: NL 47 RABO 0122 2560 69
  • En: Wij zoeken nog vrijwilligers uit de gemeente Zuidhorn!
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek