Mooiste dorp van Nederland

Windmolens Middag Humsterland in Raadsvergadering -2

EAZ bericht aan B&W en gemeenteraad

Geacht college en raadsleden,

In het raadsvoorstel voor de vergadering van 16 januari aanstaande spreekt het college haar vertrouwen uit over de open en integere discussie die is ontstaan naar aanleiding van mogelijke plaatsing van kleine windmolens nabij Niehove. Desondanks meent het college de vergunningprocedures op slot te moeten zetten met een voorbereidingsbesluit. In onze ogen is dit een ongewenste reactie ingegeven vanuit de behoefte aan controle in plaats van vanuit vertrouwen. Bovendien werkt het voorbereidingsbesluit vertraging in de hand. Immers, het voorbereidingsbesluit geldt voor een jaar en geeft geen urgentie om tot een besluit te komen.

Daarom hebben wij vandaag ( 13 januari 2017) alsnog twee vergunningaanvragen ingediend om te zorgen voor voldoende urgentie in het politieke debat. Het is nadrukkelijk niet onze intentie om gebruik te maken van het recht om te bouwen, zolang de politieke discussie hierover nog loopt.

Wij menen hiermee de balans in het debat te herstellen. Wij laten u de komende tijd graag zien wat lokale windenergie nu al betekent voor de duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en werkgelegenheid van onze regio.

Met vriendelijke groet,

Timo Spijkerboer
NamensĀ  E.A.Z. Wind

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek