Mooiste dorp van Nederland

Website ‘Omgevingstraject Grijpskerk Norg’ gelanceerd

Op 1 december 2022 is de website voor het Omgevingstraject Grijpskerk Norg gelanceerd. Deze website houdt omwonenden en geïnteresseerden op de hoogte over de laatste stand van zaken rondom het omgevingstraject.

Leendert Klaassen, onafhankelijk procesbegeleider van het omgevingstraject: “Veel omwonenden maken zich zorgen over de toekomst van de gasopslagen. Een zorgvuldig en transparant proces is daarom erg belangrijk. De website geeft in hoofdlijnen weer waar het omgevingstraject over gaat. Voor iedereen die precies wil weten wat aan de omgevingstafels wordt besproken, voegen we ook de gespreksverslagen toe.”

Wat is het omgevingstraject?

Het gebruik van de gasopslagen in Grijpskerk en Norg verandert de komende jaren. Dit heeft effect op de omgeving. Daarom is er een zorgvuldig proces nodig. In het omgevingstraject gaan gemeenten Noordenveld en Westerkwartier, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de NAM samen met omwonenden en organisaties in gesprek over deze veranderingen.

Wat is een omgevingstafel?

De gesprekken met de vier partijen en de omgeving vinden plaats via omgevingstafels. Het hele omgevingstraject staat onder leiding van Leendert Klaassen. Hij is de onafhankelijk procesbegeleider. In de gesprekken gaat het bijvoorbeeld over de vraag hoe de lasten van de omgeving zoveel mogelijk worden beperkt. En over de wijze waarop investeringen in het gebied een positief effect kunnen hebben voor de omgeving.

Bekijk de website via: www.omgevingstrajectgrijpskerknorg.nl

Voor de presentatie van de start van het project klik hier

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek