Mooiste dorp van Nederland

Voetbaltoernooi Niehove 2016

Voetbal in Niehove

Zaterdag 25 juni 2016

CirkelDe middenstip is normaliter het centrum van een spatzuivere cirkel. Op de foto kun je zien dat hier ietwat vanaf geweken is. Eveneens geheel nieuw was de uit één man bestaande brandnetelbrigade. De vooruitziende blik kwam in praktijk door de vele ballen die verstoppertje speelden in en tussen de brandnetels. Johan Haven, gestoken in bijpassende groene overall, had het er druk mee. Slechts een kwartier zorgde de prikkende natuur voor vertraging op het wedstrijdschema dat ontwikkeld en prima begeleid werd door Jeroen Cruiming. Met nog drie wedstrijden te gaan drukte hij de omroeper een papiertje in handen. De winnaar van poule A tegen de winnaar van poule B. Niehove – Oldehove 2. Poule A bestond uit Niehove, Jeugdploeg, Buitenpost en de PietReitsemaploeg. Poule B bestond uit Oldehove, Oldehove 2, OudNiehove en Westernieland.

20160625_143128

 

Net als vorig jaar zorgden de doelwachters  voor vermaak. Piet had eigenlijk eerst met zijn spierwitte beentjes onder de zonnebank gemoeten. Nooit zullen wij te weten komen of die witte benen de oorzaak zijn dat er 21 ballen achter in het netje van zijn doel terecht zijn gekomen. Rob van Straten was niet te stuiten. De blauwe reus nam de bal aan de voet mee en trof het doel aan de overkant op een haar na. Een wedstrijd later schoot hij in een keer de bal vanaf zijn doel in het netje van Buitenpost. Zou hij een hekel aan opbouw naar het doel hebben? De finale werd gewonnen door keeper Marco en zijn Oldehove 2 ploeg. Zou Marco stilletjes de lat en de palen hebben bedankt?

 

20160625_142046De voetballers en voetbalsters hebben natuurlijk het meeste laten zien. De voortreffelijke omhaal van Jaap Gerrevink blijft bij ons voor altijd in het voetbalminnend geheugen. De afwerking, het afdrogen van de tegenstander, balcontrole, counter, circelpressie (1x), crosspass, een-tweetjes, schijn bewegingen, dat allemaal hebben wij gezien. Het toernooi werd wederom een succes door de deelnemers, het publiek en de vrijwilligers uit ons dorp en andere dorpen. De scheidsrechters Roelie Hoekstra, Imco van Dijk, Rienke Dijksma verdienen een pluim. Zij waren erg tevreden over het sportief verloop van het toernooi.

20160625_150104       20160625_145352

WedstrijdleidingMaar er zijn wel wat kanttekeningen die meegenomen kunnen worden voor het toernooi van volgend jaar. En dat gaat niet over een zonnebank of medeleven voor Albêrt ‘de Tukker’ die zich groot houdt tijdens de malaise van FC Twente en het gedraai van de licentiecommissie. Wat was ie stil…? Wij gaan het ook niet hebben over geheime afspraken. Wat? Als Lisa zou scoren en met haar team zou winnen dan zouden de kilo’s afgevallen Gerda en Lisa zich komend seizoen aanmelden bij OKVC t.b.v. de Dames1 ploeg. Wedstrijden mogen niet beïnvloed worden daarom verwacht ondergetekende een spontane inschrijving der beide dames.

We gaan het wel hebben over de verplichting om scheenbeschermers te dragen tijdens alle wedstrijden. De uitstekend voetballende Nina Slagter is behoorlijk geblesseerd geraakt. Had Frans scheenbeschermers om? Voor beiden wensen wij een spoedig herstel. De laatste kanttekening is een leuke. De verdedigster Gina en haar toekijkende zus Marjan waren jarig. Marco van der Zijl nam de beker in ontvangst maar kon geen woord vinden met de microfoon voor zijn neus. Wat hij waarschijnlijk wilde zeggen is niet moeilijk te raden. “Beste deelnemers, publiek, scheidsrechters, mensen achter de bar en andere vrijwilligers. Bedankt en tot volgend jaar”

Met vriendelijke groet,

Kees van Ee

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek