Mooiste dorp van Nederland

“SUXWORT ZINGT” zingt sterren van de hemel

Zaterdag 14 september was het Open Monumentendag met als motto dit jaar: “Plekken van Plezier”. Een goede aanleiding om een muzikale middag te organiseren in de monumentale kerk van Niehove. Ons eigen dorpskoor “Suxwort zingt” liet zich diverse malen van z’n beste kant horen met vrolijke liedjes uit verschillende landen en ook een ingetogen “Locus Iste”. Er waren veel enthousiaste reacties en waardering voor de inzet van dirigent Anne Vos-van Dijk, die tussen de bedrijven door ook nog de cello bespeelde in samenspel met Johan Keus op gitaar (String Time).

Bij het laatste optreden van “Suxwort zingt” was ook het bestuur van Stichting Open Monumentendag Gemeente Westerkwartier aanwezig, dat nog even bleef naborrelen op het terras van de Eisseshof om vervolgens symbolisch de vlag bij de kerk te strijken ten teken dat Open Monumentendag 2019 weer ten einde was.

Overigens heeft “Suxwort zingt” ook een muzikale bijdrage geleverd aan de startavond van Open Monumentendag in onze gemeente op donderdag 12 september in Hotel Aduard. Daar werd het thema “Plekken van Plezier” belicht aan de hand van verhalen en een lezing. Hier was tevens het debuut van onze dorpsgenote Janet Postema als verhalenverteller namens Mien Westerkwartier. Al met al heeft Niehove een aardig steentje bijgedragen aan het welslagen van deze Open Monumentendag.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek