Mooiste dorp van Nederland

Pilot fietskluis: wie heeft deze al benut?

Station Zuidhorn is één van de eerste pilotplekken van de provincie Groningen met een fietskluis  voor (elektrische) fietsen die  je per uur/dag kan huren. Een mooie service voor wie een ‘te mooie fiets’ heeft voor het station en (af en toe) naar het station wil fietsen. Er zijn afgelopen najaar 4 kluizen tussen het gemeentehuis en het station geplaatst. Via de app ‘fietskluizen’ op je telefoon kan je zelfs een uur van tevoren reserveren. De fietskluizen zijn zeer betaalbaar:  je betaalt per uur slechts  5 cent met een maximum van 1 euro/dag. Inclusief oplaadpunt voor je accu!

Voordeel: De fietskluizen zijn relatief ruim, met wat passen en meten past mijn extra extra lange elektrische fiets er zelfs in.

Echter: De fietskluis app werkt bij mij helaas nog niet, ik ben hierover aan het puzzelen met de provincie. Vraag: wie heeft deze fietskluis al wel gebruikt? Tip: installeer de wit/groen/gele fietskluizen app al thuis, deze moet je bevestigen met je mailadres, en probeer eerst uit of de app bij jou wèl werkt.

Annemieke Grimbergen

 

Zie ook:

https://www.ovmagazine.nl/2018/09/hub-in-het-groningse-zuidhorn-geopend-1411/

https://www.publiekvervoer.nl/voor-iedereen/hubtaxi

https://www.publiekvervoer.nl/images/Hubtaxi/flyer_hubtaxi_januari-2019.pdf

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek