Mooiste dorp van Nederland

Onze Klei geeft gas en verdere info

 

 

 

 

Er gebeurt inmiddels een heleboel en fracken en gaswinning is inmiddels goed in het landelijke nieuws en dat is hard nodig. Ook de locale gemeentes en provincie spreken zich nu meer en meer uit!

Even wat zaken op een rijtje.

Er is inmiddels een website www.onzeklei.nl uit de regio Middag-Humsterland. Hier vindt u informatie en ingezonden stukken over de ontwikkelingen en u kunt hier een petitie tekenen. OnzeKlei heeft ook een facebookpagina. https://www.facebook.com/OnzeKlei
Op facebook en twitter wordt veel nieuws gedeeld op een snelle manier.

Er is een poster gemaakt die achter elk raam geplakt kan worden. Op 4 juli is deze poster op te halen bij camping Roode Haan. U kunt ook alvast een poster uitprinten. Goed om dit achter elk raam op te hangen en zo een statement te maken naar buiten toe.

Een aantal mensen heeft zich aangemeld om mee te helpen om dit gebied Frackvrij te krijgen (fossiele brandstoffen te laten zitten) en de werkzaamheden van de NAM goed onder de loep te nemen. En uiteraard is het heel fijn als er meer mensen willen meedoen en meedenken. Heeft u belangstelling om vanuit uw eigen talent uw bijdrage te willen leveren, neem dan contact op met mij. Wilt u een documentatie bij houden van de huis-aan-huis kranten waar de berichten van de NAM heel klein in verschijnen? Bent u goed in het lezen van rechterlijke stukken? Kunt u goed organiseren? Wilt u handtekeningen verzamelen huis aan huis of bij de dorpsfeesten? Kunt u bijv de persoon op de poster (zie bijlage) in hout zagen en schilderen met een uitsparing voor het hoofd, zodat mensen hun hoofd erdoor kunnen steken en daarmee op de foto kunnen. We denken eraan om bij de verschillende feesten van de dorpen deze neer te zetten waar tegelijkertijd handtekeningen kunnen worden opgehaald. Te denken valt aan Garnwerd Grandioos, De Braggeltocht. Etc. Dit bord kan uiteraard door verschillende dorpen worden gebruikt. En zo zijn er nog meer activiteiten te bedenken. Neem graag contact op, via deze mail of contact@onzeklei.nl

Een groepje mensen uit Ezinge, Saaksum en Feerwerd, Schouwerzijl heeft een actie opgezet om spandoeken te maken voor 1 juli en deze op te hangen langs de gemeentes Winsum, Zuidhorn en de Marne. Vergunningen voor spandoeken zijn afgegeven of men is er nog mee bezig. Een oproep op fb is gedaan. Wie mee wil doen om spandoeken te maken en te plaatsen, neem dan contact op met Kim Spoelstra-Brouns uit Ezinge. Ze kunnen nog wel hulp gebruiken. haar email: kimbrouns77@hotmail.com

1 juli – informatie van de NAM bij boorlocatie Roode Haan Warfhuizen van 16.00 tot 20.00 uur een inloop. Het voorstel is om met een massa om 19.00 uur te komen zodat de NAM de vragen die er zijn voor een groter publiek kan beantwoorden. Uit ervaring van anderen is gebleken dat de NAM liever heeft dat u alleen komt zodat de mensen niet allemaal de vragen horen en dus ook niet daarop het antwoord en mensen ook niet steun bij elkaar kunnen zoeken. De vragenlijst staat als bijlage in een pdf. Verzoek: lopen de emoties te hoog op, laat het niet uit de hand lopen en steun elkaar. Geef de NAM geen vuur om in te grijpen met autoriteiten. Dat is niet wat we willen.
Ik denk altijd maar zo de Muur is gevallen vanwege stille protesten waar de mensen elkaar hielpen om de demonstraties vreedzaam te laten verlopen en het resultaat was de val!

1 juli – gasdebat te volgen bij camping Roode Haan Warfhuizen opgezet door Milieudefensie vanaf c.a. 12.00 uur voor meer informatie kijk op www.milieudefenisie.nl  Posters zoals hier in het pdf bestand zijn op te halen.

Treurig nieuws
Komende maandag komt de toren vanuit de Beemster de kant van Blijham uit waar op 1 juli al begonnen wordt met werkzaamheden (voor fracken). Dit bericht is heel recent. De oproep is om a.s. maandag te komen naar de boorlocatie Langebrug in Blijham. De noodklok wordt daar geluid. De bijeenkomst is van 10.00 tot 12.00 uur. Meer informatie is te vinden op facebook, voor wie dat heeft https://www.facebook.com/events/1457249034575105/  Treurig nu alles zo onder vuur ligt, er toch doorgedrukt wordt om het laatste gas nog uit de grond te halen zonder te kijken naar de gevolgen van fracken op de lange duur.

4 juli – informatiemarkt met muziek bij camping Roode Haan. Er is een informatiemarkt  voor mensen die schade hebben en/of meer willen weten over schade, de aardbevingen, meters, contra taxatierapporten en vooral waar je op moet letten, de addertjes onder het g(r)as. En hoe  nu verder! Hieronder staat het volledige programma en in de bijlage een pdf als promo materiaal om uit te printen en op publieke plekken op te hangen. Heel blij dat deze mensen allemaal willen komen en hun tijd en energie inzetten om de wijze waarop de NAM bezig is, bloot te leggen. Dank aan de muzikanten die belangeloos hun bijdrage leveren! Dank aan de beheerder van camping Roode Haan die zijn terrein beschikbaar heeft gesteld voor deze middag. De middag is ook geschikt voor kinderen, er is een speeltuin en een springkussen. Voor mensen met Facebook is dit het Event https://www.facebook.com/events/837605116328725/
Posters van het pdf bestand zoals hierboven kunnen worden meegenomen!

Al vast heel hartelijk dank voor het lezen van dit bericht, het meedenken en ik hoop dat we met elkaar kunnen koersen op een duurzame energie zonder gaswinning en de fossiele brandstoffen kunnen laten zitten. Er zijn immers al alternatieven genoeg. Posters kunnen op verschillende plekken worden opgehaald. Laten we zorgen, net als bij Terschelling, dat we achter elk raam een poster plakken zodat het signaal naar buiten toe, duidelijk wordt afgegeven! De burger heeft meer kracht dan u denkt. En met elkaar helemaal! Op het behoud van dit gebied voor ons, onze kinderen en kleinkinderen!
——————————————————————————————————————————————————————-
ONZEKLEI GEEFT GAS! FEEST MET INFOMARKT ZATERDAG 4 JULI CAMPING ROODE HAAN

De NAM wil fracken bij de boorlocatie van Saaksum en Feerwerd. Fracken is in verschillende landen verboden! De gevolgen van fracken zijn niet bekend. De bevingsschade door de gaswinning is duidelijk zichtbaar in deze provincie. Tijd voor een nieuw geluid!

Daarom een FEEST op camping Roode Haan van 13.00 tot 17.00 uur!

Zang, dans, muziek, netwerken, delen en infomarkt

Programma:

13.00 tot 15.00 uur

Feestelijke Opening
Aansluitend laten verschillende muzikanten hun klanken horen. Jennifer Ann (www.sevakpreet.com) Ruud Stoop (www.flamencogitaar.nl) Rover Foggarty, Srivalli Veltjen (www.druyogameditatie.nl), Charles Belfor, Trommels om de mensen op te trommelen, Vuurspuger voor de affakkeling en nog veel meer!

15.00 tot 17.00 uur
We sluiten af met de te gekke beats van dj Madwin SilverCloud (www.facebook.com/madwinsilvercloud)

Van 13.00 tot 15.00 is er een informatiemarkt

onder andere aanwezig:

* Stabialert – metingen, tiltmeters, monitoren en laagfrequentie geluiden tgv gaswinning
* Milieudefensie – wat kunnen we doen om fracken te stoppen?
* Ervaringsdeskundigen, ervaringen met schade, NAM, CVW, zettingsschade, cosmetische schade aan huizen, dossiers, de kleine lettertjes
* Duurzame energie – de alternatieven
* Waakzaam Woldendorp – ervaringen met schade, contrataxaties enz.
* Groningen Bodem Beweging.

Kinderen zijn welkom!
Er is een hele leuke speeltuin en een springkussen

Met warm weer neem je een frisse duik in het Reitdiep! Wil je je tentje opzetten dan kun je op de camping staan, neem contact op met de eigenaar voor prijzen en plek. Er is biologisch eten in het restaurant te verkrijgen.

Wil je langer blijven, zet dan je tent op en geniet in de avond van deze fantastische band “La très illustre compagnie du chat noir”. check www.roodehaan.com Laten we met elkaar schouder aan schouder staan

Het is een benefit feest, donaties of giften zijn meer dan welkom.

www.onzeklei.nl

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek