Mooiste dorp van Nederland

6 tegen 6 voetbal toernooi Niehove

 

 

 

Afgelopen zaterdag 27 juni ’15

 

 

 

Je werd al vrolijk als je het pad tussen de ‘ijshut’ en de ‘Jan’ de boules baan passeerde. Het veld nodigde uit om er een gezellig toernooi van te maken. Een dag eerder is er hard gewerkt om het veld kort te maaien, takken te snoeien, nieuwe doelnetten bevestigen en krijtlijnen aanbrengen. Het weer  gaf zon met een aangename bries. De pingpong tafel werd gaande weg een eettafel.

 

 

 

 

 

De sportiviteit werd gedemonstreerd door de ploegen: Niehove, Oud Niehove, Kommerzijl, Dames Oldehove, Niezijl. De scheidsrechters Imko en Roellie hadden een makkie. Geen onvertogen voorval viel er te melden. In vergelijking met het voetbal spektakel van vorig jaar zag je meer momenten van  goed keeperswerk. Wat een aangename verassing. Ook dit jaar waren de 6-tallen gemixt met sekse en leeftijden. Het team van Oud Niehove liet even zien hoe prachtig het spelletje gespeeld kan worden. De rust, het overzicht, de actie, de paas en de vele doelpunten waren indrukwekkend. Ook hier speelde het moment van de wedstrijd een rol. Juist tegen de ploeg van Kommerzijl wilde de bal het netje niet vinden. Hun keeper heerste voor de goal en zijn ploeg had van die snelle één keer raken passes. Gezien: De bal werd over een grote afstand van rechtsachter naar linksvoor geschoten. De klassieke crosspas werd opgevangen en in één handeling met buitenkant van de ‘pantoffel’  rechts naar de vrijlopende speler geplaatst. De voorzet kwam. Doelpunt. Kommerzijl werd terecht de toernooi winnaar.

 

 

 

Direct na het toernooi werd de spanning geblust door de teams touw te laten trekken. Uit het publiek doken er mensen op die, om hun ploeg te steunen, ook even aan het touw trokken. Dat toont de top beleving van deze prachtige dag.

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie nog veel meer van deze geweldige foto's wil zien, kijk op:

https://www.wetransfer.com/downloads/46a6aefcb5373dbbf770803d4c36414620150627205120/f6c68a8ea6773f692df99bf7bbb576b620150627205120/8b741f

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoeken