Mooiste dorp van Nederland

Nieuwsbrief wegomlegging N355, juli 2015

 

lemmerdelfzijl

13 juli 2015

 

 

Beplanting

Na de bouwvak bereidt Oosterhof-Holman de aanplant van het groen verder voor. De grond rondom de tunnel wordt verbeterd. De gedetailleerde planning van de werkzaamheden is: 
1.    In week 34 (vanaf 17 augustus) start de aannemer met het ontgraven en vervoeren van grond. Dit duurt totaal twee weken.
2.    In diezelfde week start tevens het aanbrengen van drainage, om het gebied rond te tunnel droog te houden in de natte periode, zodat de wortels van de planten niet verrotten. Deze werkzaamheden duren totaal drie weken.
3.    In de weken 35 en 36 (vanaf 24 augustus), wordt nieuwe grond aangevoerd. Vooral in deze weken zal het drukker op de weg zijn met vrachtwagens.
4.    Week 37 (vanaf 7 september) wordt het gebied ingezaaid met gras en bloemen. 
5.    In de weken 48 en 49, dus tussen 23 november en 5 december, wordt het resterende groen aangeplant.
De werktijden zijn van 7.00 uur tot 17.00 uur en er kan enige overlast worden ervaren door kranen, tractoren en vrachtwagens.
De gemeente richt het middenterrein van de nieuwe rotonde in.

 

 

Verkeersveiligheid

In onze vorige nieuwsbrief hebben we aangegeven, dat de inrichting van het knooppunt Langestraat/Rijksstraatweg/Industrieweg wordt aangepast om deze veiliger te maken. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en worden deze week afgerond. 

Na de zomer wordt duidelijk of handhaving van de snelheid op de rondweg door de politie mogelijk is. U hoort dan weer van ons. 

 

 

Inloopavond 29 september

Op 29 september organiseert de provincie Groningen, samen met onder andere de gemeente Zuidhorn, Rijkswaterstaat, Prorail en de betrokken aannemers, een inloopavond in zalencentrum Balk in Zuidhorn.
Dit keer presenteren vertegenwoordigers van de volgende projecten de stand van zaken:
– brug Dorkwerd
– beweegbare brug Zuidhorn
– brug Aduard
– rondweg Aduard-Nieuwklap
– spoorbrug Zuidhorn.
De projectmedewerkers zijn die avond aanwezig van 17.00 tot 21.00 uur om informatie te verstrekken en uw vragen te beantwoorden.

 

 

Uitschrijven   Update gegevens

 

 
 
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek