Mooiste dorp van Nederland

Nieuwsbrief brug Dorkwerd 22 december 2015

Nieuwsbrief hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
Brug Dorkwerd

lemmerdelfzijl
22 december 2015

Inhijsen brug Dorkwerd voorjaar 2016

Het inhijsen van de nieuwe brug bij Dorkwerd wordt tot onze spijt uitgesteld. In augustus hebben wij aangegeven, dat de aannemerscombinatie Van Spijker/DJK, het inhijsen van de brug had ingepland in februari 2016.

In oktober dit jaar werd het faillissement van Royal Imtech N.V. een feit. We hebben toen aangegeven alles in het werk te stellen om te voorkomen, dat de problemen bij Royal Imtech N.V. vertraging in de realisatie van de brug zouden opleveren. De overige werkzaamheden, zoals het bouwen van de landhoofden en de brug zelf, zijn dan ook gewoon door gegaan.
Inmiddels is duidelijk, dat het faillissement van Royal Imtech N.V. leidt tot vertraging. Sissing Noord BV is gecontracteerd om de werkzaamheden over te nemen en af te ronden.

Om zekerheid te krijgen dat de nieuwe brug goed en veilig in gebruik te nemen is, na het inhijsen, hebben wij besloten de datum van het inhijsen te verplaatsen naar het weekend van 23 en 24 april. Voordeel is in die periode de kans, dat het weer roet in het eten zal kunnen gooien, veel kleiner is.
Voor het wegverkeer wordt de brug Dorkwerd circa een volledige week, inclusief weekend, gestremd na het inhijsen. Over de stremming wegverkeer en openstelling wordt u nog nader geïnformeerd.

Het is mogelijk, dat in de komende maanden beperkt bouwactiviteiten zichtbaar zijn op de bouwlocatie. Een groot deel van het werk wordt namelijk op andere locaties uitgevoerd, zoals bij DJK in Zuidbroek en bij Sissing Noord B.V. in Leek en natuurlijk in de kelders zelf.

Belangstellenden krijgen, tijdens het inhijsen van de nieuwe brug in april dit jaar, de gelegenheid om op een veilige wijze toe te kijken. Hierover wordt u nog verder geïnformeerd.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek