Mooiste dorp van Nederland

Nieuwsbrief brug Dorkwerd, 12 oktober 2015

Nieuwsbrief hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
Brug Dorkwerd

 

 

lemmerdelfzijl

12 oktober 2015

Bouw brug vordert en planning blijft strak

De bouw van de nieuwe brug bij Dorkwerd vordert en de contouren van de kelders worden steeds meer zichtbaar. De tijdelijke bouwkuipen aan de noord- en zuidzijde van het kanaal zijn inmiddels grotendeels verwijderd. 

De aannemer werkt met een strakke planning, om de brug zo snel als mogelijk op te kunnen leveren. De aannemer heeft daarom gevraagd ook buiten de reguliere werktijden werkzaamheden te mogen verrichten. Afgesproken is dat op de bouwlocatie wordt gewerkt op werkdagen, en eventueel op zaterdagen, van 07.00 uur tot 19.00 uur.

Bij uitzondering kan het zijn dat nog langer wordt doorgewerkt. Daarbij wordt geprobeerd de hinder voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. 
Een eerste uitzondering is vandaag, maandag 12 oktober, en morgen. Deze dagen worden de eerste stalen delen en de ballastkisten van de brug in de kelder aan de noordzijde geplaatst. Hiervoor wordt maandagavond, rond 19.00 uur een grote kraan geplaatst. Dinsdag vanaf 06.00 uur wordt de kraan opgebouwd om de zware stalen delen in de kelder te kunnen plaatsen.

De onzekerheid over de afloop van het faillissement van Imtech houdt nog even aan, wat invloed op de planning kan hebben, evenals slecht weer.

Meer informatie
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u tijdens kantoortijden contact opnemen met Steven Hollander (uitvoerder) op telefoonnummer 0522-252589.
Mailen kan ook: 289-dorkwerd@vanspijkerinfrabouw.nl.
Verder is er elke dinsdag van 13.00 uur tot 14.00 inloopspreekuur bij de uitvoerder in de bouwkeet op het terrein.
In noodgevallen is het calamiteitennummer bereikbaar: 06 -39870079. 

 

 

 
 
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek