Mooiste dorp van Nederland

Nieuwsbrief beweegbare brug Zuidhorn, week 25 2015

 

lemmerdelfzijl

week 25 2015

 

 

Vervanging brug Aduard flinke stap dichterbij
Begin deze maand is duidelijk geworden dat er 3,45 miljoen euro provinciaal geld, beschikbaar is voor de vervanging van de brug bij Aduard. Daarmee is de nieuwe brug weer een flinke stap dichterbij. Het geld is een garantstelling. Hiermee is de financiering nog niet volledig rond. Naar verwachting is er na de zomer duidelijkheid over de totale financiering. De vervanging van de brug kost in totaal bijna 18 miljoen euro.

Andere plek
De nieuwe brug komt op een andere plek te liggen, namelijk op de plek van de huidige loswal, en sluit straks aan op de rondweg Aduard-Nieuwklap. Het doorgaand (vracht)verkeer verdwijnt dan uit het dorp en de verkeersveiligheid en leefbaarheid verbeteren daardoor. Ook het bedrijventerrein van Aduard wordt beter toegankelijk. Afhankelijk van het al dan niet voorspoedig verlopen van grondaankopen, kan de nieuwe brug in 2017 of 2018 in gebruik genomen worden. 

 

 

Rondweg Aduard-Nieuwklap
Voorbereiding verplaatsen kabels en leidingen

Het waterbedrijf Groningen bereidt momenteel de aanpassing voor, van de grote drinkwatertransportleiding langs het Aduarderdiep en van de kleine drinkwatertransportleiding langs de N355.
Wanneer alles volgens planning verloopt, dan wordt de gestuurde boring voor het vervangen van de leidingen, dit najaar gestart. Op dat moment wordt een 800 cm ronde stalen buis over een lengte van 300 meter de grond in geboord. Door deze buis komen de nieuwe drinkwaterleidingen te liggen.

 

 

Inloopavond 29 september

Op 29 september organiseert de provincie Groningen, samen met onder andere de gemeente Zuidhorn, Rijkswaterstaat, Prorail en de betrokken aannemers, een inloopavond in zalencentrum Balk in Zuidhorn.
Dit keer presenteren vertegenwoordigers van de volgende projecten de stand van zaken:
brug Dorkwerd
beweegbare brug Zuidhorn
brug Aduard
rondweg Aduard-Nieuwklap
spoorbrug Zuidhorn.
De projectmedewerkers zijn die avond aanwezig van 17.00 tot 21.00 uur om informatie te verstrekken en uw vragen te beantwoorden.

 

 

Meer weten over het verbeteren van de hoofdvaarweg?
Als u op de hoogte wilt blijven van de verschillende projecten voor het verbeteren van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl, kijkt u dan eens op www.lemmer-delfzijl.nl.
Op deze site het laatste nieuws over de projecten, beeldmateriaal, achtergronddocumenten en meer.
 

 

 

 

 

 
 
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search