Mooiste dorp van Nederland

“Motherhood”, de aktie bananendozen voor de kinderen van Syrie.

In december wil Nicolien uit Grootegast weer een transport met gevulde bananendozen rijden naar de kinderen van de belegerde stad Alleppo. Nicolien heeft dit soort transporten al vele jaren gereden naar oorlogsgebieden. Daarmee krijgen kinderen iets aangeboden wat ze even hoop geeft in een donkere tijd. De kinderen voelen weer dat er met hen wordt meegeleefd. Nicolien neemt ook voor de volwassenen mee wat ze bij bedrijven kan lospeuteren. Van zeep tot maandverband en scheerspullen. De bananendozen zijn echt bestemd voor de kinderen. In de Eisseshof ligt het boek Motherhood, haar ervaringen over deze transporten, dit kan geleend worden. Het is heel indrukwekkend om uit haar hand over deze, soms erg gevaarlijke, avonturen te lezen.

Wij als Niehovers kunnen haar helpen door een gevulde bananendoos aan te leveren met 20 euro erbij voor het transport. Onze tip, vraag je buren om samen een bananendoos te vullen.

Bij de inhoud van een pakket horen een aantal standaard dingen die praktisch, leuk, gezond of gewoon lekker zijn:

  • Kleding: ondergoed, sokken, bovenkleding, regenlaarsjes, schoenen (heel en compleet), jas of regenponcho, wantjes, sjaal.
  • Hygiëne: kam, tandenborstel/tandpasta, shampoo, zeep, nagelknippertje, handdoeken.
  • Schoolspullen: rugzak met daarin: schriftjes, pennen, papier, kleurtjes, puntenslijper, gum. Een rugzakje is belangrijk omdat de kinderen dan alle spullen zelf kunnen dragen!
  • Lekkers: Liga, limonade (onbreekbare fles), fruitkoekjes, gedroogd fruit, zoute stengels, snoepjes (let op: snoepjes zonder dierlijke ingrediënten).
  • Speelgoed: alles wat mooi, heel en zonder batterijen is & mooie, zachte knuffels.

 

Daarnaast mag je denken aan een mooi cadeautje in fleurig papier, een mooie tekening die gemaakt is door jezelf of je kind, buurkind of kleinkind. Eventueel mag er in het Engels ook een brief bij met bijvoorbeeld een wens of een foto van je gezin en waar je vandaan komt.

Je mag ook een babypakket maken: denk dan naast kleding aan babyslaapzakje, bijtring, spenen, plastic lepeltjes, fruithapjes, rammelaar e.d.

Wil je er ook nog wat voor mamma in doen? Doe dit dan in een apart tasje met een labeltje of sticker waar ‘Mother’ op staat. Doe hierin bijvoorbeeld wat naaigerei, vaseline, pleisters, hygiëne spullen, dagboekje en pennen.

Belangrijk is dat de bananendozen kant en klaar aangeleverd worden!! En zet op de bananendoos of het voor een ‘Boy’ of een ‘Girl’ is en de leeftijd. Het samenstellen van de bananendozen door de initiatiefnemers zou anders te veel werk zijn en er blijft dan doorgaans van alles over wat weer opgeruimd moet worden.

Aanleveren kan tot zondag 4 december in de Eisseshof bij Lisalotte, daar kun je eventueel ook een donatie doen voor als je geen tijd of mogelijkheid hebt om een bananendoos te maken, er staat een potje voor klaar. Ook zou Lisalotte haar best doen om een paar bananendozen van de markt mee te nemen, dus vraag haar ernaar. Het moet echt een bananendoos zijn! Dit vanwege het makkelijk stapelen in de vrachtwagens. Tenslotte, bij Sietse Boer aan de Rikkerdaweg 8 is ook een inzamelpunt. Hij is als chauffeur een keer mee geweest met een transport, een hele uitdaging! Trots op!

 

Groetjes, Janet Postema  &  Maria de Graaff

06-1245 0033       06-5367 5757

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek