Mooiste dorp van Nederland

MaartJazzMaand

MAART JAZZMAAND in EISSESHOF NIEHOVE

 

Regiotheater Niehove en Restaurant Eisseshof aan Kerkstraat 4 aldaar roepen sinds 2013 Maart uit tot Jazzmaand.

Die was al 2 maal in alle opzichten een groot succes zodat dit jaar de 3e editie is georganiseerd. Op alle 5 zondagen begint om 15.00 een jazzconcert. Huisbassist en programmeur Bert van Erk heeft weer gestreefd naar een gevarieerd veelkleurig programma.

 

De ouverture op 1 maart wordt uitgevoerd door zangeres Renske de Boer “Jong en veelbelovend” met reeds veel podiumervaring met o.a. reggae-skaband Mr.Wallace. Ze zit in haar laatste jaar aan het Prins Claus Conservatorium waar ze op de jazzafdeling zang en compositie studeert. Ze gaat eigen werk zingen en een aparte selectie jazzstandards en andere afro-americana. Ze gaat vergezeld van gitarist Winfred Buma, Bert van Erk en drummer Sebastian Demydczuk.

 

Op 8 maart een kwartet aangevoerd door tenorsaxofonist Harry van der Laan.

Hij was sinds zijn opleiding aan het Prins Claus Conservatorium op de radio en op festivals vaak te horen in het Noorden met Mobley's Dig, de hardbopformatie Harry van der Laan Kwintet, de Stage Band, het Noordpoolorkest en het North European Jazz Orchestra. Aan de toetsen Diederik Idema, o.a. bekend als huispianist en organisator van de jazzsessions in De Smederij in Stad.

 

Op 15 maart trompettist Kurt Weiss met Will Jasper tenorsax, Bert van Erk en Steve Altenberg drums. Weiss speelde in de USA in big bands waaronder die van Ray Charles en is docent big band en arrangeren aan het Prins Claus Conservatorium waar Altenberg docent drums is. Will Jasper speelt in o.a. het Jazzorchestra of the Concertgebouw en het Noordpool Orkest. Het kwartet speelt stukken van alle 4 leden aangevuld met arrangementen van Weiss van jazz-classics.

 

Op 22 maart de enige herhaling van vorig jaar: het trio Anton Goudsmit gitaar, Bert van Erk contrabas en Owen Hart drums. Uiteraard met een vernieuwd repertoire. Goudsmit staat bekend als een buitengewoon originele, bevlogen en energieke gitarist en componist. Hij was mede-oprichter en tot voor kort lid het New Cool Collective en startte in 2001 zijn eigen band The Ploctones In 2009 kreeg hij de belangrijkste Nederlandse jaarlijkse jazzprijs, de Boy Edgar Prijs. Owen Hart speelde met vele jazztoppers als Benny Golson, Ravi Coltrane, Ramon Valle, Ernst Reijseger, en Michael Moore.

 

Op 29 maart Linda & the Lovely Four.

Linda is zangeres Molenkamp, The Lovely Four zijn alt- en sopraansaxofonist Laurens Blinxma, pianist Felix Degenaar, drummer Elmer Bergstra en contrabassist en band-organisator Bert van Erk. Voor het slotconcert van de JazzMaand is een feestelijk repertoire voorzien van highlights uit het Great American Songbook aangevuld met Braziliaansa bossa’s, evergreens en wat eigen werk.

 

 

De entree bedraagt E.10- inclusief een koffie of thee en lekkers. Reserveren kan via www.regiotheaterniehove.nl  

 

Nadere berichten volgen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoeken