Mooiste dorp van Nederland

Inpirerend en geanimeerd 1e Tafelgesprek Dorpshuis:

Op 3 juni heeft een flinke groep enthousiaste en betrokken dorpsgenoten meegedaan aan het eerste tafelgesprek over de inrichting van het de bovenzaal van het dorpshuis na de verbouwing. Om het gesprek en de meningsvorming richting te geven had de architect, Rob Hendriks, drie inrichtingsconcepten ontwikkeld en geschetst, ieder met een eigen uitgangspunt en daaruit afgeleide vormgeving.

  1. Concept Dorpscafe met nadruk op het behoud van (nostalgische) sfeer en kleur van de huidige bovenzaal en een ouderwets gezellige inrichting, meubels en verlichting in allerlei stijlen.
  2. Concept Bio  met het idee om de agrarische omgeving van Niehove naar binnen te halen door gebruik te maken van (gerecyclede) materialen van bedrijven in de regio. Inrichting bestaat uit aantal zit-eilanden, ieder met eigen sfeer, kleur en materialen.
  3. Concept Multifunctioneel met nadruk op mogelijkheid om de ruimte met behulp van techniek (licht en scheidingswanden) snel en zo flexibel mogelijk te kunnen indelen voor verschillende doeleinden.

De deelnemers hebben in groepjes van drie de voor- en nadelen van ieder concept besproken en opgeschreven en vervolgens in de kring hun bevindingen verteld. De architect gaat al deze bevindingen bestuderen en samenvatten en komt in het volgende tafelgesprek met zijn reactie en mogelijk een voorstel waarin hij de opmerkingen verwerkt heeft. Deelnemers waren erg enthousiast over deze opzet en manier van meedenken en meepraten over het dorpshuis.

Volgend tafelgesprek vindt plaats op 6 september.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek