Mooiste dorp van Nederland

Informatie EAZ met betrekking tot planning windmolens Rikkerdagweg en Heereburen

Het afgelopen half jaar is nieuw beleid gevormd rondom het plaatsen van kleine windmolens, zonnevelden en ook grotere windmolens in Middag-Humsterland. Dit naar aanleiding van twee vergunningaanvragen voor het plaatsen van in totaal drie kleine windmolens rondom Niehove. De gemeenteraad van de gemeente Zuidhorn heeft na consultatie van landschapsarchitecten en de klankbordgroep besloten om plaatsing van kleine windmolens toe te blijven staan maar te beperken tot twee stuks per bouwblok. De kleine windmolens aan de Rikkerdaweg 36 en Heereburen 2 zullen de eerste kleine windmolens zijn die worden geplaatst in Middag-Humsterland. Deze aanvragen zijn getoetst aan het nieuwe (aanstaande) beleid zoals dat door de gemeenteraad is vastgesteld.

Er zijn een aantal bezwaarschriften binnengekomen voor bovenstaande locaties, deze worden op 4 oktober door de bezwarencommissie van de gemeente Zuidhorn behandeld. Omdat de nieuwe locaties zijn getoetst aan het nieuwe beleid en de vergunning beschikt hebben we besloten de molens nu te realiseren.

De planning voor de werkzaamheden aan de Rikkerdaweg 36 en Heereburen 2 is als volgt. Het installeren van de bekabeling doen we vooraf aan de installatie van de fundering en molens zelf. Op dinsdag 19-9-2017 wordt gestart met het kabelwerk. Er worden grondkabels gelegd en installatiekabels voor de aansluiting op de meterkast. In de week van maandag 9 oktober zullen de funderingen gelegd worden en de windmolens geplaatst. De precieze planning is altijd afhankelijk van het weer.

We hopen jullie hiermee goed en volledig te informeren.

Namens E.A.Z. Wind,
Bart Schuitema

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek