Mooiste dorp van Nederland

Huishoudelijke Hulp in het Westerkwartier

 

 

In de pers wordt de laatste tijd veel aandacht besteed aan de veranderingen in de zorg, met name om de veranderde werkwijze rond de Huishoudelijke Hulp. Om misverstanden te voorkomen volgt hieronder de wijze waarop de vier gemeenten in het Westerkwartier uitvoering geven aan Huishoudelijke Hulp 1.

 

Gefaseerde afbouw

De gemeenten in het Westerkwartier schaffen Huishoudelijke Hulp 1 gefaseerd af. Ze nemen hiervoor een overgangstermijn van zes maanden in acht.

Dit betekent dat alleen voor de cliënten waarvan de indicatie afloopt op 1 januari 2015 de hulp ook daadwerkelijk op dat moment stopt. Voor cliënten met een indicatie die afloopt tussen 1 januari en 1 juli 2015 geldt dat de hulp ook daadwerkelijk stopt op de datum waarop de indicatie afloopt. Ten slotte geldt voor de groep waarvan de indicatie op of na 1 juli 2015 afloopt de hulp per 1 juli wordt beëindigd.

 

Persoonlijke gesprekken
Daarnaast voeren medewerkers van de vier gemeenten met alle cliënten een persoonlijk gesprek om de situatie en de hulpvraag te bespreken. Op deze manier wordt samen gekeken en gezocht naar een passende oplossing voor de hulpvraag. Hierbij is de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) 2015 uitgangspunt.

 

____________________________________________

 

 

Met hartelijke dank en vriendelijke groet,

Jur Engels

 

Medewerker Bestuurszaken & communicatie /

Mede namens de collega’s van de Westerkwartiergemeenten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoeken