Mooiste dorp van Nederland

Diantha's kerstverhaal

Heri ya Krismasi! – Vrolijk kerstfeest!

 

Zoals velen van jullie waarschijnlijk zullen weten, bevond ik mij samen met drie medestudentes precies een jaar geleden in het mooie, warme en uiterst bijzondere Tanzania. En dus precies een jaar geleden was het ook daar kersttijd (wat natuurlijk helemaal niet zo voelde wanneer ik daar met +/- 30 graden in mijn zomerkleren rondliep).

Van de nonnen, collega’s en dorpelingen kwamen de uitnodigingen om met kerst langs te komen om samen te eten. Heel aardig natuurlijk, maar niet haalbaar in twee dagen.  We besloten de eerste kerstdag bij de nonnen te eten en de tweede bij onze goede collega Raphael en zijn vrouw en kinderen. Na de schaarse eieren te hebben veroverd en een zakje cacao en limoenen te hebben bemachtigd doken we met ons allen de keuken in om cakes te bakken. Helaas hadden wij geen oven en onze met baksteen gebouwde variant voldeed toch niet.. dus lieten we die bij de nonnen bakken. Een cake voor de nonnen en een cake voor Raphael en fam. Als bedankje.

 

 

 

 

 

26 dec. 2013

“Koekjes?” “Check!”

“Jojo’s, ballonnen en ander speelgoed?” “Check!”

“Kleurplaten en potloden?” “Check!”

“Jurken aan?” “Check!”

“Heri ya Krismasi!!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Op tweede kerstdag besloten we de kinderen in het Kabanga ziekenhuis te verrassen, om ze toch een goed gevoel te bezorgen met de feestdagen, ondanks dat ze in het ziekenhuis lagen. We hadden onze Tanzaniaanse jurken aangetrokken, 150 koekjes in het dorp gekocht, al het speelgoed wat in huis lag en opgestuurd was door familie en vrienden verzameld en we gingen het hele ziekenhuis langs waarbij we alle kinderen een koekje  en een cadeautje gaven.  Zowel de kinderen als hun moeders waren zeer verrast en heel dankbaar! “Nyeupe malaika!” (Witte engelen) werden we genoemd.

 

“Kerst brengt: liefde voor elkaar; heerlijk eten en drinken; samenzijn met geliefden, familie en vrienden;  lichtjes in de duisternis en cadeautjes..

 

Krijgen jullie al het lekker knus met warme chocolademelk voor de open haard gevoel? Goedzo! De gedachte die ik hiermee probeer op te wekken is: verras een ander die een steuntje in de rug kan gebruiken, wellicht komt er ooit in jouw leven dan ook wel een vreemde op je pad die iets voor jou kan betekenen! Wees dat lichtpuntje in de duisternis! J

 

Fijne feestdagen!

 

Liefs Diantha

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoeken