Mooiste dorp van Nederland

Gemeente vraagt input inwoners voor visie Hoofdwegenstructuur Westerkwartier 

De gemeente Westerkwartier is bezig met het opstellen van een visie voor de hoofdwegenstructuur in haar gebied. Voor de herindeling had iedere gemeente haar eigen visie op het wegennet en het onderhoud en de inrichting daarvan. Met de vorming van de gemeente Westerkwartier ligt nu de opgave te komen tot één gezamenlijke integrale visie Hoofdwegenstructuur Westerkwartier. Hiervoor heeft de gemeente inmiddels de wegen in het Westerkwartier geïnventariseerd en geanalyseerd. Hierbij zijn ook de provincie Groningen en omliggende gemeenten betrokken. De gemeente wil ook van haar inwoners weten hoe zij de wegen in de gemeente gebruiken en hoe hun ervaringen daarmee zijn.

Online enquête

Om meer inzicht te krijgen in de verkeersbewegingen (te voet, per (brom)fiets, motor, openbaar vervoer en/of auto) en de mogelijke knelpunten op onze hoofdwegen, vraagt de gemeente de inwoners naar hun gebruik en ervaringen. Hiervoor staat vanaf 6 januari een enquête op de gemeentelijke website. Met de uitkomsten van deze online enquête krijgt de gemeente meer zicht op het gebruik van haar wegen en informatie over waar het anders en/of  beter kan. Deze informatie neemt de gemeente mee in haar visie op de hoofdwegenstructuur.

De online enquête is te vinden op www.westerkwartier.nl/hoofdwegenstructuur. Inwoners kunnen de vragenlijst tot en met 9 februari invullen.

Input inwoners

Verantwoordelijk wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van Verkeer en Vervoer: “Voor het opstellen van onze visie op de hoofdwegenstructuur hebben we ook de input van onze inwoners nodig. Zij maken dagelijks gebruik van onze wegen en kunnen ons helpen met het in kaart brengen van knelpunten en suggesties doen voor verbeteringen. Ik roep inwoners dan ook op de enquête in te vullen. Zo krijgen we goed inzicht in de veiligheid, inrichting en het gebruik van onze wegen en kunnen we een visie opstellen, die breed wordt gedragen door de inwoners en de gemeente.”

Inloopbijeenkomsten

In het voorjaar organiseert de gemeente een aantal inloopbijeenkomsten over de resultaten van de enquête en de invulling van de visie Hoofdwegenstructuur Westerkwartier. Deze vinden plaats op diverse locaties in de gemeente. De exacte locaties en data van de inloopbijeenkomsten maakt de gemeente nog bekend.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek