Mooiste dorp van Nederland

Filmhuis Niehove komt er aan….

Zoals eerder gemeld zijn er plannen om in Niehove een Filmhuis te starten. Uit een peiling onder dorpsgenoten en regelmatige bezoekers van Regiotheater-evenementen is gebleken dat hier veel animo voor is. Men vindt het een goed plan. Op basis hiervan is initiatiefnemer Rob Vogel (hulde!) serieus aan de slag gegaan met fondsenwerving. En met succes. Van de benodigde €21.000 is door diverse subsidieverstrekkers inmiddels €18.000 toegezegd en er lopen nog aanvragen waarvan we goede hoop hebben dat ze ook worden gehonoreerd.
Met dit geld kunnen we de bovenzaal voorzien van moderne geluids- en beeldapparatuur, een groot rol-scherm en nieuw, makkelijk hanteerbaar en op te bergen meubilair.
Het plan is om als Filmhuis Niehove voor alle geïnteresseerde dorpsgenoten en eventueel voor mensen op de mailinglist van Regiotheater vanaf najaar 2021 in de herfst- en wintermaanden regelmatig (bv maandelijks) filmavonden te organiseren. Daarnaast hopen we dat de apparatuur en het meubilair ook regelmatig gebruikt zullen worden door anderen, zoals de Vereniging Dorpsbelangen om daarmee leuke en interessante activiteiten voor alle dorpsbewoners te organiseren (vertonen eigen films of foto’s, documentaires, presentaties, gezamenlijk voetbalwedstrijden bekijken, kinderfilms etc etc).
We gaan dus, dankzij deze gesponsorde acties ineens de mogelijkheden voor het gebruik van het dorpshuis een flink stuk vergroten.
De komende maanden gaan we in nauwe samenwerking met de pachters en vereniging Dorpshuis gebruiken om de verdere organisatie op te zetten, te beslissen over manieren van kaartverkoop en reserveren en de feitelijke aanschaf van meubilair en apparatuur.
We houden jullie op de hoogte.
Reacties en vragen kun je onder dit artikel kwijt…

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoeken