Mooiste dorp van Nederland

Terugblik van De Schaats

Eindelijk was het dan toch weer zo ver.

Begin februari werden er een aantal koude dagen en nog koudere nachten voorspeld. Het was niet alleen de kou, er zou ook sneeuw vallen. En dit is funest voor mooi schaatsijs. De week voor de vorstperiode hebben we de baan vol laten lopen met water. De laatste dag vóór de vorst hebben we op zaterdag 6 februari nog een keer water bijgevuld voor een mooi peil.

Na de vorst en de sneeuwval was het ijs dermate slecht, dat Meindert en Gerry nog een laag water over het ijs hebben aangebracht met een brandweerslang, zodat er een hele mooie gladde vloer ontstond. Dit resulteerde erin dat na een paar dagen flinke vorst, de baan op woensdagavond 10 februari open kon.

Het liefste zien we natuurlijk een gezellige drukte en een volle baan. Maar dit jaar met de coronabeperkingen en een avondklok vanaf 20.45 is het improviseren. Zo werd er een in- en uitgang aangegeven en lagen er aanwezigheidslijsten.

Helaas konden we de Schaatshut dus ook niet openen voor eenieder die zich wilde opwarmen of om wat te komen drinken.

De vier opvolgende zonovergoten ijsdagen was de drukte goed verspreid.

Op zaterdagmiddag werden er door Janet en kinderen uit het dorp nog spontaan spelletjes georganiseerd voor de jeugd op het midden van de baan. Zo heeft jong en oud zich prima vermaakt!

Er waren nog wel wat onduidelijkheden over toegang en entree van de baan. Hierin zien wij als bestuur nog verbeterpunten en dit zullen wij volgend seizoen beter oppakken.

Tevens hebben wij nog kunnen snoeien langs het diepje. De bebossing was sterk over het diepje gegroeid. Nu konden we over het dichtgevroren diepje lopen en konden grondig te werk gaan. Dank Roelie, Thomas, Ruud, Meindert, Lester en Jonny hiervoor. Na 4 uur intensief gebruik van het ijs op het diepje kwam het water aan de kanten al door en hadden we de werkzaamheden net op tijd afgerond.

We kunnen terugkijken op een paar mooie ijsdagen.

Voor volgend seizoen hebben we weer onze jaarlijkse vergadering. Dit zal hoogstwaarschijnlijk ergens in november zijn. We hopen jullie dan allemaal te zien.

Een winterse groet van “de Schaats”.

 

 

 

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek