Mooiste dorp van Nederland

Instemmingsbesluit winningsplan Pieterzijl-Oost

Ruim een jaar geleden zijn er voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over het voornemen van de NAM om gas te winnen in het “kleine gasveld” Pieterzijl-Oost, waarbij de omstreden methode van fracking toegepast zal worden. Er zijn toen diverse protestmanifestaties geweest en veel inwoners van de regio en ook de toenmalige gemeente Zuidhorn hebben hun bezwaren middels zienswijzen in gediend.

Na behandeling en overweging van alle ingediende zienswijzen is de Minister van Economische Zaken en Klimaat (toch) voornemens in te stemmen met het winningsplan Pieterzijl-Oost van de NAM. Het instemmingsbesluit met Nota van Antwoord is in te zien op de gemeentehuizen van Westerkwartier of via deze link

Tijdens de bijeenkomst over de gasopslag Grijpskerk vernamen wij bij monde van wethouder Hielke Westra dat de gemeente Westerkwartier overweegt in beroep te gaan. Ook personen of instanties die een zienswijze hebben ingediend kunnen tot 26 juli 2019 beroep instellen tegen dit instemmingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van een beroepschrift moeten griffierechten betaald worden.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search