Mooiste dorp van Nederland

Niehove toch in aanmerking voor waardedalingsregeling!

In aanvulling op onderstaand eerder bericht kunnen we het volgende melden:

De goede connectie van Mieke Bouwman met een journalist van RTV Noord heeft zojuist geleid tot de informatie, dat er sprake is geweest van een typefout bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen. In de lijst van het IMG stond abusievelijk Pieterzijl vermeld i.p.v. Niehove.

Inmiddels is de fout hersteld en staat postcodegebied 9884, Niehove, weer op de lijst van het IMG m.b.t. een waardedalingsregeling van 2,7%.

Dit betekent dat ook inwoners/huiseigenaren van Niehove in aanmerking kunnen komen voor de waardedalingsregeling. Op basis van de Waardedalingsregeling van het IMG kan een eigenaar een vergoeding krijgen voor de lagere waarde van zijn woning, die is opgetreden doordat die woning is gelegen in een gebied waar aardbevingen voorkomen. Het IMG heeft een methode gekozen die het mogelijk maakt om de schade van eigenaren van zowel verkochte als onverkochte woningen te vergoeden. Het gaat om ongeveer 95.000 woningen. Vanwege de omvang wordt de regeling gefaseerd ingevoerd, te beginnen op 1 september 2020 voor eigenaren van woningen in Loppersum en Appingedam. Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen pas in 2021 een aanvraag indienen. Kijk voor meer informatie op:  https://www.schadedoormijnbouw.nl/waardedalingsregeling

 


 

Actualisering schademeldingen Niehove

In oktober 2015 heeft Dorpsbelangen Niehove een commissie ingesteld: “Gevolgschade gaswinning Niehove”. Deze commissie heeft tot doel onze belangen bij de diverse instanties te behartigen.

Teneinde een goed beeld te krijgen van de omvang van eventuele schade in Niehove als gevolg van gaswinning door de NAM, heeft de commissie een inventarisatie in het dorp gehouden. Hieruit bleek, dat 23 huishoudens eind 2015 een schade hebben gemeld bij het Centrum Veilig Wonen.

Op dit moment, eind 2020, is een eventuele financiële tegemoetkoming aan de orde als gevolg van een geschatte waardedaling van woningen. Volgens het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) zou deze 2,7% bedragen voor een zestal postcodegebieden in de gemeente Westerkwartier.

Opvallend is dat het postcodegebied van Niehove buiten deze waardedalingsregeling valt.

Aangezien de eerste inventarisatie van eind 2015 niet meer actueel is als gevolg van vertrek van oude, resp. komst van nieuwe inwoners, bestaat er thans behoefte aan het actualiseren van door Niehoofsters gemelde schades.

Daarom bij deze het verzoek aan alle (nieuwe) inwoners van Niehove, die na 2015 schade hebben gemeld aan het Instituut Mijnbouwschade Groningen, of diens rechtsvoorgangers, om dit kenbaar te maken aan ondergetekende..

 

Marco van den Ende  /  Kerkstraat 18  /  of per mail

 

Voor meer informatie over het IMG zie: https://www.schadedoormijnbouw.nl/ waar ook de evt. schadeclaims kunnen worden ingediend.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek