Mooiste dorp van Nederland

Tocht om de Noord door Niehove

Wat was het een prachtige dag, toen op zondag 25 september jl. bijna 6.000 wandelaars door Niehove kwamen in het kader van Tocht om de Noord. Het dorp was voor de gelegenheid 100 jaar teruggegaan in de tijd met uitbeelding van de vele ambachten die toen nog rond de kerk werden uitgeoefend.

Bij binnenkomst van het dorp was er een tolhuisje en zagen we verder een schoolbank uit de oude school, een antieke vrachtwagen van de firma Bok, het armenhuis, een fietsenmakerij annex schoekmakerij annex kapper, klompenmakerij, slagerij, bakkerij, kruidenier, fourniturenwinkel,  timmer-en lijkkistenfabriek, enz. Ook liepen veel dorpelingen in passende kledij, waarbij de veldwachter een oogje in het zeil hield en de proost in de kerk zich niet onbetuigd liet. Een draaiorgel zorgde voor vrolijke klanken.

Buiten het dorp werd druk gewerkt aan een schilderij dat geïnspireerd was op het dorpsgezicht van Ploeg-schilder Klaas Dijkstra. Veel wandelaars spraken hun waardering uit voor de geweldige entourage en sfeer in het dorp, waar zij ook even op adem konden komen met een kop koffie met gebak of warme poffert en later ook een broodje bal. RTV Noord maakte een prachtige reportage die te zien is op hun website.

Al met al een zeer geslaagde dag, waarbij het weer ons zeer welgezind was. Hulde voor de commissie die alles voorbereid en in goede banen geleid heeft. Maar ook de spontane medewerking van veel dorpsgenoten mag niet onvermeld blijven. Een geweldige blijk van samenhorigheid: waarin een klein dorp groot kan zijn!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek