Mooiste dorp van Nederland

Datum: 12/04/2017
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Dorpshuis Ezinge
Evenement

Herinnering: Visievorming Middag Humsterland 12 april

Herinnering
Verslag sessie I en uitnodiging sessie II: 

Visievorming Middag Humsterland

 

Beste deelnemers en andere geïnteresseerden,

Onze hartelijke dank voor jullie belangstelling en deelname aan de eerste sessie visievorming Middag-Humsterland. Bijgaand het verslag van deze aftrap, zodat hopelijk ook degenen die niet aanwezig konden zijn een goede indruk krijgen van wat we besproken hebben.

Er zijn ook een paar nuttige tips gegeven voor de twee sessies die nog volgen.

Ten eerste is gebleken dat boeren hebben op het huidige tijdstip geen kans om deel te nemen. Als we later starten kunnen ze meedoen. De volgende sessie op woensdag 12 april start daarom pas om 19:30.

Daarnaast is opgemerkt dat de uitnodiging nogal beperkt is verspreid. Je zag dit weerspiegeld in de kring van deelnemers: bijna allemaal uit Niehove. Op die manier krijg je geen breed gedragen debat en uitkomsten. Voor de volgende keer gaan we alle bedrijven in het gebied individueel uitnodigen. We geven ook meer publiciteit aan dit proces, via huis-aan-huis bladen en hopelijk het Dagblad van het Noorden. Ten slotte zullen we ook proberen meer jonge mensen bij het proces te betrekken.

Om ook degenen die de eerste keer niet aanwezig konden zijn goed bij de visievorming te betrekken zullen we hen vragen om de lijst met topwaarden, ambities, kansen en veto’s aan te vullen of juist onderdelen te schrappen. We starten de volgende sessie met een review van de lijst.

De volgende sessie: 12 april 19.30 Dorpshuis Ezinge 

De volgende stap in het proces zullen we gaan zetten op woensdag 12 april vanaf 19.30 in het Dorpshuis in Ezinge. We vragen u wel graag even aan te melden voor deze bijeenkomst, zodat we dit kunnen doorgeven. Dit geldt voor zowel de mensen die er vorige keer niet bij waren, als voor diegenen die er wel waren. U kunt dit makkelijk doen via de button hieronder.

 

Lees hier het verslag

 

Klik hier om aan te melden voor sessie II

 

Mocht u willen reageren kan dat via info@gebiedscooperatiewesterkwartier.nl.

De agenda voor de tweede sessie zult u voorafgaand aan de sessie toegestuurd krijgen.

We hopen u 12 april weer te kunnen verwelkomen voor een mooi vervolg!

Met vriendelijke en coöperatieve groet,

Fred Stol
Wethouder gemeente Zuidhorn

Bert Westerink
Wethouder gemeente Winsum

Hans Bergsma
Directeur Gebiedscoöperatie Westerkwartier 

 

 

Zoeken