Mooiste dorp van Nederland

Datum: 04/05/2020
Evenement

Herdenking 75 jaar vrijheid ook in Niehove

De herdenking van 75 jaar vrijheid moet helaas op veel bescheidener wijze gevierd worden dan aanvankelijk bedoeld was.

De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door, zonder publiek. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen, in aanwezigheid van alleen minister-president Rutte, burgemeester Halsema van Amsterdam en voorzitter Verbeet van het Nationaal Comité, een krans bij het Nationaal Monument. Koning Willem-Alexander houdt tijdens de herdenking een toespraak. De Nationale Herdenking wordt live uitgezonden door de NOS.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei beveelt heel Nederland aan om voor eenmaal op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. En vanzelfsprekend op 5 mei de vlag de hele dag in top.

In Niehove zal op 4 mei, evenals in veel andere plaatsen in het land, de taptoe geblazen worden om 19.58 uur bij de kerk door Arnold Vos-van Dijk. Aansluitend is het twee minuten stil. Verder worden dorpsbewoners uitgenodigd in de loop van die avond bloemen in de heg rond de kerk kunnen steken, waarmee we op onze eigen wijze de herdenking van de Tweede Wereldoorlog kunnen invullen.

Op 5 mei zal om 12.00 uur de kerkklok extra lang geluid worden als teken van hoop en troost. En vanzelfsprekend hangt de vlag die dag in top!

 

Zoek