Mooiste dorp van Nederland

Datum: 20/05/2019
Tijd: 17.30 uur (10 km) en 18.00 uur (5 km)
Locatie: iedere dag andere startlocatie
door: Oranjerun
Recreatie/sport
Toegang: € 4,00 (weekspeld) of € 2,50 (dagspeld)
reserveren: zie boven

Avond4daagse Middag-Humsterland van 20 t/m 23 mei

Avond4Daagse Middag-Humsterland: avontuurlijk wandelen voor jong en oud!
van maandag 20 mei t/m donderdag 23 mei, iedere dag andere startlocatie

Vanaf maandag 20 mei tot en met donderdag 23 mei 2019 kunnen wandelliefhebbers tijdens de Avond4Daagse Middag-Humsterland weer genieten van prachtige routes van 5 of 10 km door Nationaal landschap Middag-Humsterland, het oudste cultuurlandschap van Europa. Aan de Avond4Daagse nemen ieder jaar veel basisschoolleerlingen deel, maar het evenement is ook in trek bij oudere natuur- en wandelliefhebbers. Inschrijven kan op de eerste dag in Ezinge. De andere drie dagen start het wandelevenement achtereenvolgens in wierdedorp Garnwerd, het op een oude kwelderwal gelegen Oldehove en dijkdorp Kommerzijl.

Avontuurlijke routes
De organisatie stelt een ‘alternatieve’ Avond4Daagse samen. Door routes te maken buiten de reguliere wandelpaden en wegen wordt tijdens de 4daagse een andere blik op onze eigen omgeving gegund. In misschien wel het mooiste seizoen van het jaar zal dit landschap haar schoonheid zeker prijsgeven. Schapen op de dijk, vogelrijk grasland, prachtige weidse blikken, boerenerven waar misschien wel nét gemolken wordt… Zelfs de bewoners van dit gebied zijn vaak verrast! Deze avontuurlijke routes zijn dan ook buiten de 4daagse niet toegankelijk als openbare wandelroute. Honden mogen niet deelnemen en buggy’s of rolstoelen worden sterk afgeraden.

Startplekken:
Maandag 20 mei: Ezinge (start bij dorpshuis)
Dinsdag 21 mei: Garnwerd (start bij basisschool De Kromme Akkers)

Woensdag 22 mei: Oldehove (start bij dorpshuis Humsterland)

Donderdag 23 mei: Kommerzijl (start bij basisschool De Rietstek)

Jong en oud mogen meedoen aan de Avond4Daagse Middag-Humsterland. Inschrijving kan op de eerste dag vanaf een kwartier voor de start (17:45 uur). Voor kinderen in de basisschoolleeftijd worden er inschrijfformulieren uitgedeeld op de scholen.

De organisatie van Avond4Daagse Middag-Humsterland valt onder Stichting Oranjerun (oranjerun.nl).

Meer informatie over de Avond4Daagse: www.avondvierdaagse-middaghumsterland.nl

Zoek