Mooiste dorp van Nederland

Datum: 27/04/2019
Tijd: vanaf 14.00 uur
Locatie: Schipvaart, Oldehove
door: Oranjerun
Recreatie/sport
reserveren: info@oranjerun.nl

Oranjerun en kidsrun op Koningsdag

Oranjerun

Op Koningsdag wordt voor de 11e keer de Oranjerun georganiseerd door het unieke Middag-Humsterlandgebied, waarbij de hard te lopen afstanden 5 km, 10 km of 16,1 km (10 mijl) zijn. De route van 10 km gaat dit jaar weer door Niehove! We verwachten een grote opkomst Niehoofsters die de hardlopers zullen aanmoedigen! Vanaf 14.00 uur zal er gestart worden vanaf de Schipvaart. We hebben weer twee extra prijzen van € 50,- voor de mooist verklede hardlopers, één in de categorie ‘kinderen’ en één in de categorie ‘volwassenen’. Het is ten slotte Koningsdag ;-)! Een onafhankelijke jury zal de prijswinnaars aanwijzen.

Kidsrun

Wegens succes geprolongeerd: de kidsrun, voorafgaand aan de overige afstanden. Kinderen tot en met 7 jaar kunnen weer meedoen aan de route van ca. 500 meter (2 rondjes op de Schipvaart). We hebben mooie bekers voor de snelste drie deelnemers en een medaille voor alle deelnemers. Natuurlijk zou het fantastisch als ook de deelnemers aan de kidsrun verkleed aan de start verschijnen!

Verder wordt wederom een rommelmarkt georganiseerd en zullen springkussens aanwezig zijn.

Voor deze dag zijn altijd veel vrijwilligers nodig, bijv. voor de inschrijving, de inrichting van het Schipvaartterrein, het op- en afbouwen van de drink- en fruitposten en verkeersregelaars. Meld je aan via info@oranjerun.nl of via het inschrijfformulier op www.oranjerun.nl , dan maken we er met zijn allen een onvergetelijke dag van!

Hardloopclinics voor basisschoolleerlingen in maart en april

De gratis hardloopclinics voor basisschoolleerlingen zijn bedoeld voor beginnende hardlopers die op Koningsdag de 5 km willen uitlopen. In de clinics wordt gewerkt met een goed opbouwschema, zodat het voor iedereen mogelijk is om binnen 8 weken 5 km te kunnen hardlopen.

  • De clinics voor basisschoolleerlingen van 8 t/m 12 jaar zullen op de donderdagmiddagen van 15.30 uur tot 16.30 uur in maart en april zijn
  • De startlocatie van de clinics is de kantine van Sporthal De Kooi, Boventilsterweg 1 te Oldehove. Aanmelden kan ter plekke.

 

Er zijn dit jaar geen hardloopclinics voor volwassenen.

Zoek