Mooiste dorp van Nederland

Datum: 28/05/2018
Tijd: 17:45
Locatie: Garnwerd, Oldehove, Kommerzijl, Ezinge
door: www.avondvierdaagse-middaghumsterland.nl
Evenement

Avond4Daagse met unieke routes en originele opkikkers!

Vanaf maandag 28 mei tot en met donderdag 31 mei 2018 kunnen wandelliefhebbers tijdens de Avond4Daagse Middag-Humsterland weer genieten van prachtige routes van 5 of 10 km door Nationaal landschap Middag-Humsterland, het oudste cultuurlandschap van Europa. Dit prachtige landschap verrast tijdens de avontuurlijke wandelingen zelfs haar bewoners. De routes lopen dan ook niet alleen over verharde wegen maar tevens over dijken, door het hoge gras of zelfs dwars door een korenveld. Onderweg krijgen de wandelaars originele energizers, dit jaar onder andere van De Eendracht, sinds 1816 niet te beroerd voor een muzikale opkikker!
Iedere dag start een etappe vanuit een ander dorp: de wierdedorpen Ezinge en Garnwerd, dijkdorp Kommerzijl en het op een oude kwelderwal gelegen Oldehove.

Alternatieve routes
De organisatie stelt een ‘alternatieve’ Avond4Daagse samen. Door routes te maken buiten de reguliere wandelpaden en wegen wordt tijdens de 4daagse een andere blik op het landschap gegund. Een landschap dat zijn geheimen en schoonheid tijdens deze vier wandeltochten zeker prijs zal geven! Voor jong en oud zijn de routes avontuurlijk want ze bieden behalve prachtige wijdgezichten ook een kijkje op bijvoorbeeld boerenerven, de vogelrijke dijken en andere plekken waar je normaal niet zomaar komt. De routes zijn dan ook buiten de 4daagse niet toegankelijk als openbare wandelroute.

Startplekken:
Maandag 28 mei: Garnwerd (start bij basisschool De Kromme Akkers)
Dinsdag 29 mei: Oldehove (start bij dorpshuis Humsterland)
Woensdag 30 mei: Kommerzijl (start bij basisschool De Rietstek)
Donderdag 31 mei: Ezinge (start bij café De Brug)

Meelopen?
Jong en oud mag meedoen aan de Avond4Daagse Middag-Humsterland. Inschrijving kan op de eerste dag vanaf een kwartier voor de start. Dit is vanaf 17:45 uur. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd worden er inschrijfformulieren uitgedeeld op de scholen.
Meer informatie: www.avondvierdaagse-middaghumsterland.nl

Zoek