Mooiste dorp van Nederland

Datum: 22/04/2019
door: Ondernemersvereniging Toerisme Westerkwartier
Evenement

22 april: Start nieuwe wandel- en fietsroutes “Parels in het Westerkwartier”

Afgelopen jaren werden op 2e Paasdag steeds allerlei activiteiten onder het motto “Ei Ei Westerkwartier” georganiseerd. In de plaats daarvan wordt dit jaar aandacht besteed  start van een aantal nieuwe fiets- en wandelroutes onder de titel “Parels in het Westerkwartier”. Een aantal van deze route doet ook Niehove aan. Nader bericht over de activiteiten op 2e Paasdag volgt….

In het voorjaar van 2019 zijn er in het Westerkwartier drie nieuwe fietsroutes en negen nieuwe wandelroutes beschikbaar onder het motto: “Parels in het Westerkwartier”. Alle routes hebben een eigen thema dat past bij het landschap en de cultuur-historische waarde van het gebied. De nieuwe routes zijn een initiatief van de Ondernemersvereniging Toerisme Westerkwartier en toeristisch-culturele instellingen in de gemeente Westerkwartier. Enkele fiets- en wandelroutes gaan door Niehove. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van de bestaande fietsknooppunten en daarnaast zijn er nieuwe paaltjes met wandelknooppunten geplaatst.

De routes en thema’s zijn vanaf het voorjaar van 2019 via een gratis mobiele app te raadplegen. Foto’s, filmpjes, verhalen en drie speurtochten voor kinderen verrijken de routes. Naast nieuwe thema’s zoals Meesters van het water, Achtertuin van Nienoord en Kleine pelgrimage worden ook de bestaande routes zoals Kerstvloed 1717 en de Reitdieproute toegevoegd in de app. Ook is het in de app mogelijk om een eigen route samen te stellen langs de bezienswaardigheden op basis van persoonlijke voorkeuren.

De app geeft extra informatie voor onderweg, zoals waar een leuke activiteit te ondernemen is of welke arrangementen de bezoeker kan boeken. In de toekomst is het mogelijk vaarroutes aan de app toe te voegen. De inhoud van de routes komt in het Nederlands, Engels en Duits beschikbaar.

Search