Mooiste dorp van Nederland

Zondag 4 april: 40 jaar Vereniging Dorpsbelangen en Dorpshuis

Op zaterdag 4 april 1981 verschenen verschillende inwoners uit Niehove voor notaris Kooi in Grijpskerk. De verenigingen Dorpsbelangen en Dorpshuis werden opgericht. Als u erbij betrokken was herinnert u zich deze dag vast nog wel. Het was droog, bewolkt en koud, nog geen 7 graden. En de ondertekening van de aktes vond plaats op een zaterdag, waarschijnlijk omdat de Niehoofsters op die dag vrij waren, op andere dagen moest er gewerkt worden.

Meerdere keren heeft het dorp feest gevierd om bij de oprichting stil te staan: in 1993, in 2006  en in 2016. De foto’s in de Eisseshof en op de website getuigen ervan. Wie herinnert zich niet het heerlijke ontbijt op straat, de gezelligheid in het dorp met de Oud-Niehoofsters, het bordje op schoot in de Eisseshof en ’s avonds een groot muziekfeest op het voetbalveld. Feest tot in de late uurtjes.

 

 En nu zondag 4 april dus 40 jaar.

Al 40 jaar spelen beide verenigingen hun rol in het belang van het dorp. Een dag om even bij stil te staan en reden om als dorp feest te vieren. Maar in verband met corona moet dat nog even uitgesteld worden. We denken aan september, hopelijk zijn we dan weer zo vrij in ons doen en laten dat we een mooi dorpsfeest met elkaar kunnen hebben. In beide verenigingen wordt al voorzichtig nagedacht hoe één en ander georganiseerd kan worden. Als u het leuk vindt om mee te helpen ons dorpsfeest te organiseren, dan kunt u zich bij Petra Postema of Boudewijn de Vries opgeven.

Koper, zilver en smaragd zijn we gepasseerd, hopelijk een mooi feest en op naar goud!!

Namens de verenigingen Dorpsbelangen en Dorpshuis, Boudewijn de Vries

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek