Mooiste dorp van Nederland

Verslag Fietstocht Niehove 11 juli 2020

Afgelopen week stond de fietstocht vanuit Niehove op het programma. De dag begon met een enkele bui, maar gelukkig had Harma Boer in de middag opklaringen voorspeld. De tocht, waarvoor 23 deelnemers zich hadden opgegeven, begon bij de ijsbaan in Niehove. Van daaruit zijn we (met prachtig weer) gezamenlijk op de fiets vertrokken richting de Allersmaborg.

Rondleiding Allersmaborg

Al slingerend door het Humsterland kwamen we na een kilometer of 9 aan bij de eerste tussenstop. Hier stonden Lydia van Ketel en Klaas Doornbos (vrijwilligers Wierdenlandmuseum) ons op te wachten voor een rondleiding rondom de Allersmaborg. Om voldoende afstand te kunnen bewaren konden we niet met het hele gezelschap naar binnen, maar dat deed geen afbreuk aan de verhalen over de bewoners en de geschiedenis die Klaas en Lydia met ons deelden. Een klein uurtje later hebben we onze weg vervolgd via Aduarderzijl naar Garnwerd.

Koffie en gebak

Het was tijd voor een versnapering en eenmaal aangekomen in Garnwerd konden we plaatsnemen op het terras bij Hammingh. Hier stond koffie met gebak voor ons klaar, zodat we konden genieten van een welverdiende pauze.

Ondertussen was er ook nog de mogelijkheid om (in kleine groepjes) een kijkje te nemen in de molen van Garnwerd, met een prachtig uitzicht over het Reitdiepdal. Na ruim een uur te hebben vertoeft in Garnwerd werd het tijd om onze weg te vervolgen richting Den Ham

Kerkje Den Ham

Na een tocht van ruim 10 kilometer kwamen we aan in Den Ham om een kijkje te nemen in de kerk. Hier stond Suzanne ons buiten op te wachten met lekkere appels en appelsap van Oudebosch.

Werom noar hoes

Tegen een uur of zes zijn we (via de Piloersemaborg) terug gefietst naar Niehove. Eenmaal thuis aangekomen hebben we nog gezellig nagezeten in de tuin bij Eisseshof waar, onder het genot van een hapje en een drankje, werd teruggekeken op een geslaagde fietstocht.

Bedankt

Al met al was het een geslaagde dag en wij vonden het leuk dat er zoveel mensen mee fietsten. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar. Wij willen in het bijzonder Dorpsbelangen bedanken voor het mogelijk maken van de rondleiding en de koffie met gebak. Ook Fruitteeltbedrijf Oudebosch veel dank voor het sponseren van de fietstocht met de lekkere appels en het appelsap!

Groeten, Jan Postema & Wouter Brouwer

 

Voor een uitgebreide fotoserie klik hier

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek