Mooiste dorp van Nederland

Veerpont in 2016 tussen Noordhorn en Zuidhorn

DVHN | Gepubliceerd op 13 maart 2015, 09:15

NOORDHORN/ZUIDHORN – Van augustus tot oktober 2016 willen provincie en gemeente Zuidhorn een veerpont laten varen over het Van Starkenborghkanaal tussen Noordhorn en Zuidhorn vice versa.

De tijdelijke veerpont gaat voetgangers en fietsers overzetten. De pont is nodig in verband met de aanleg van een nieuwe brug. Nu ruim een kilometer verderop een nieuwe hoge brug in gebruik is genomen voor doorgaand verkeer wordt de oude brug tussen beide dorpen vervangen. Daarmee wordt in juni van dit jaar al begonnen. Dit werk duurt naar verwachting tot oktober 2016. Dat betekent dat zestien maanden lang ter plekke geen autoverkeer mogelijk is.

Bij aanvang van het werk verrijst in juni een noodbrug voor voetgangers en fietsers. Als ruim een jaar later de brughoofden worden vervangen, gaat ook de noodbrug eruit en neemt een pont de verbinding over. De vaartijden van de pont worden afgestemd op die van de trein.

Volgens oud-voorzitter Derk-Jan van den Bos van dorpsbelangen Noordhorn leek het er aanvankelijk op dat de gemeente een jaar nodig had om de weg aan te sluiten op de nieuwe brug. Inmiddels is duidelijk dat dit veel sneller kan waardoor de (nog altijd) langdurige hinder met een klein jaar is bekort.

 

Foto (Lex van Lieshout/ANP): De fiets-veerpont tussen Driel en Oosterbeek over de Neder Rijn.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek