Mooiste dorp van Nederland

Pronkjewailpad loopt door Niehove

Deelnemen aan het Pronkjewailpad betekent: Stap voor stap Groningen en de Groningers ontmoeten, hun verhalen horen en kennismaken met het meest gastvrije pad van Nederland. U gaat op deze wandelroute alle toeristische toppers van de provincie Groningen ontdekken: de Stad Groningen, het Nationaal Park Lauwersmeer, de Wadden, vesting Bourtange, de borgen, de wierden en de kerken, ze worden allemaal met elkaar verbonden via het Pronkjewailpad.

Het concept van het Pronkjewailpad wordt gevormd door de Pronkjewail App en de Pronkjewail Stempelkaart. Hiermee gaat u op stap en verzamelt u in elk dorp waar u doorheen gaat minimaal 1 stempel. Het is een avontuur waarin u Groningen en de Groningers ontmoet, waarin u wordt ondergedompeld in de Groningse gastvrijheid.

Op 27 maart jl. passeerde een groep “voorlopers”om de route uit te testen ook Niehove. Zij vertoefden een tijdje in de Eisseshof en bezochten onze prachtige kerk en vervolgens wandelden zij richting fruitteeltbedrijf Oudebosch. Alle die locaties zijn ook stempelposten van het Pronkjewailpad.

Het Pronkjewailpad zuid omvat ruim 350 km met 56 dorpen en ca. 150 stempelposten en kan gelopen word 4 april t/m 31 oktober. Voor meer informatie klik hier

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zoek